Soestwetterinklaanden

De Soestwetterinklaanden (Zwols: Soestweterinklanden) is een wiek in de gemiente Zwolle. De wiek lig in het stadsdiel Zwolle-Zuud. De buurtschoppen Harculo en Heug-Zuthem en Weensum ligt beide in de wiek.

Soestwetterinklaanden
Wiek in Nederlaand
Soestwetterinklaanden (Oaveriessel)
Soestwetterinklaanden (Oaveriessel)
Soestwetterinklaanden
Soestwetterinklaanden
Soestwetterinklaanden
Bestuur
Provinsie NL-OV Oaveriessel
Gemeente Zwolle
Geografie en bevolking
Öppervlakte
- Laand
- Water
11,72 km²
11,07 km²
0,65 km²
Inwonners
- dichtheid
905 (2019)
82 inw./km²
Koordinaten 52° 29′ N, 6° 7′ O

Koördinaoten: 52° 29′ N, 6° 7′ O

Aoverig
Belangrieke verkeersaoders N337
Netnummer 038
Postkode 8015

Beschrieving bewark

De Soestwetterinklaanden is een laandelik gebied waor veural boeren woont. De Soestwetterink streump in disse wiek de gemiente Zwolle in. De Soestwetterink hef zien oorspronge an de Holterbärg. An de westziede van de wiek ku-j de Iessel vinden met daorbi'j de noe esloopte Iesselcentrale. Dit gebied hef uuterweerden die önderdiel bint van netuurgebieden. De N337 löp van het noorden nao het zuden dwärs deur de wiek hen. Het buurtschop Herxen lig krek ten zuden van de gemientegreanze in de gemiente Olst-Wieje.

In de wiek lig ook het olde dörpien Weensum, die ontstaon is op een rivierduun. Het dörpshuus van Weensum, De Molenkamp, hef zien näme van de Weensummer mölle die körtbi'j Weensum lig an de N337.

In Weensum ha-j vrogger het huus te Weensum, op het laandgoed Weensum. In 1944 wier disse Havezate deur geallieerde bommenwärpers bombardeerd. Allenig de bouwhuzen bint noe nog anweazig. Het dörp had vrogger ook een eigen station an de spoorliende Zwolle-Deamter, van 1866 töt 1936.

 
De vroggere kloosterbrouweri'je van de Congregatie van Weensum, noe een Nederlaands-Hervörmde kärke
  Dit artikel is eskreaven in et sallandsk.