Verskil tüsken versys van "Hellevootsluus"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mercy (Oaverleg | bydragen)
K Wiezigingen deur 81.175.86.109 hersteld tot de versie nao de leste wieziging deur 77.248.191.101
Regel 21:
'''Hellevootsluus''' is een [[stad]] en [[gemeente]] op [[Voorne-Putten]], in den Nederlaandsen proveensie [[Zuud-Hollaand]] en hef een oppervlaakte van 46,11 km² (woarvan 14,22 km² woater). In teggenstelling tot aandere [[vesten]]plaotsen as [[Vianen]] of et noabi-j eleagen [[Brielle]], hef Hellevootsluus nooit [[stadsrechten]] kreggen.
 
==Geskiednis==
De vesting Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. Hellevoetsluis was de marinebasis van de Admiraliteit van de Maze. De vesting was in die tijd belangrijk als haven en tot in de 19e eeuw bleef deze positie gehandhaafd. Hierna zette het verval in, wat nog versterkt werd toen in de jaren dertig de marinehaven naar Den Helder werd verplaatst. Tijdens de jaren dat Hellevoetsluis marinehaven was, is hier ook de zilvervloot aan wal gebracht. Aan deze tijd herinneren nog gebouwen als het Tromphuys, affuitenloods, het kruythuys en het Ruyterhuys, vernoemd naar Michiel de Ruyter. In de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de vesting door de Duitsers gesloopt om een beter schootsveld te krijgen ter bescherming van de U-boten. Tot jaren '60 bleef de marine alleen actief met haar mijnenvegersdienst. Hierna viel de lokale economie in een gat.
Den [[vesten|veste]] Hellevoetsluis is in den anvang van den [[17e eeuw|17den eeuwe]] an-elegd om den kriegs- en handelshaavn te verstarken. Hellevoetsluis was den [[marinebasis]] van den [[Admiroaliteit van den Maze]]. Den veste was in dee tied belangriek as haavn en tot in den [[19e eeuw|19den eeuwe]] blef dizzen toostaand handhaafd. Hiernoa zetten et vervalle in, wat nog verstarkt wöd toon in den [[1930-1939|joaren dartig]] den [[marine]]haavn noar [[Den Helder]] wöd verploatst.
 
Tiedens den joaren dat Hellevootslues [[marinehaven]] was, is hier ok den [[zilvervloot]] an wal ebracht. An dizzen tied herinnerd nog huze als et [[Tromp]]huus, affuitenloodse, et kruuthuus en et Ruutershuus, verneumd noar [[Michiel de Ruyter]].
 
In den [[Tweede Wereldoorlog|krieg]], is nen grootn dele van den veste deur den Duutsers sloopt, dit um nen beater skootsveld te kriegen, dit ter bescharming van den [[U-boten]]. Tot [[joaren '60]] blef den [[marine]] allenig doar mit heur [[mienenveager]]sdeenst.
 
Hiernoa veel den lokoalen economie in nen gat. Doar kwam pas weer schot in toon Hellevootslues an-eweazen wöd as [[greujkarn]]. Hierdeur wont doar noe veul [[forensen]] dee in den [[Europoorte]] of [[Rotterdam]] warkt. Vanof den tied is den gemeente mans drök ewest mit et weer leafboar maakn van de veste, dat kuj zeen an den ni-erwetsen ni-jbouw wiek an den westkante van et Groote Dock.
 
== [[Deelonderwarp]]<math>a^2 + b^2 = c^2</math> ==
==Bezeensweerdig==
*8MuseumMuseum DroogdokDrögdok Jan Blanken Stichting. Hier bouwdebouwden [[Jan Blanken,]] de(den latereloatere Inspecteur -Generaal *Generoal van Rijkswaterstaat,den inWaoterstaat) 1798et het DroogdokDrögdok.
*KorenmolenKoornmölle "DeDen Hoop" uit 1801uut 1801
*Kazerne (fort)Fort Haerlem
*KustbatterijKustbatteri-je uituut 1880
*LichtschipLechtskip [[Noord-Hinder ]]
*NationaalNationoal Brandweermuseum
*Oldheidkamer
* remco`s misvormde kutkop
* het vercrackte hoofd van sven
* PORNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
==Joarleksen Feeste==
*Vestingdaagn
*een party bij remco thuis was gezellig we waren met 14-15 mensen van de 26 mensen uit mn klas en heel de huisakamer stond blank van de rook 0.o was wel gezellig tot dat de turkse buurvrouw kwam zeiken (kut wijf) we toeterde alleen maar :O
*Weald Haavn Daagn (vanof 2007)
we waren met:
*Wallenpop
remco v
thomas o
pascal g
marlene l.m
perry n
bas g
stefen m
aaron v/d l
darcy (homo) h
vincent c
dylan r
tom k
jordi v/d b
lars k
christiaan (stokstaart hoofd)
en na 30000000000 minuten was de rook weg en kon ik pascal g weer zien die 2 meter van me vandaan zat :D:D:D
en nu zit ik op school mijn school heet jacob van liesveldt en ik zit in 3G kom me maar halen als je wilt
 
 
==JACOB VAN LIESVELDT ==
 
het jacob van liesveldt is een KUT! school het moet plat gebrand worden want we worden hier mishandeld 0.o
en alle 3G klassen zijn terror 4 life fock met 1 en je fockt met alle en dan komen we met 3 klassen je bek dr af knallen :P
 
maar ik ga loetah stink joden :D
 
EN WAAG DIT TE BEWARKEN
 
==Aandere darpen en noaberschappen in den gemeente Hellevoetsluis==
[[Ni-jenhoorn]], [[Ni-j-Hellevoot]], [[Vlotbrugge (Hellevootsluus)|Vlotbrugge]] en [[Iezerenbrugge]]
 
Dit is allemaal te danken aan thomas eppo vierkanthoofd
 
==Uutgoande verwiezingen==