Verskil tüsken versys van "Drechterlaand"

1 byte verwijderd ,  14 jaar geleden
K
Bot: autematisch tekse vervungen (-den gemeente +de gemeente)
K (Wiezigingen deur 77.61.138.180 hersteld tot de versie nao de leste wieziging deur Droadnaegel)
K (Bot: autematisch tekse vervungen (-den gemeente +de gemeente))
Den gemeente Drechterlaand van noe is ontstoan deur een samengoan van de veurmaligen gemeenten Drechterlaand en Venhuzen. De veurmalige gemeente Drechterlaand ontstund op heur beurt in [[1979]] mit de samenvoogink van de gemeenten [[Westwold]], [[Hoogkarspel]] en een dele van de gemeente Blokker.
 
Eerst wierd de gemeente ''Bangert'' eneumd. Dee name sloog op et noaberschap De Bangert, dat veur een dele under de gemeente Drechterlaand veult en deels under dende gemeente Hoorn. De name wierd in de loop van et joar veraanderd in Drechterlaand - officieel wierd de name aanpast mit et ingoan van et ni-je joar, [[1980]]. De gemeente besloog in dee tied een oppervlakte van 24,07 km², woarvan 1,20 km² waoteroppervlaakte was.
 
Op 1 juni 2005 kenden Drechterlaand 10.555 inwonners, woarvan de meesten in Hoogkarspel woanden. Viefentwentig joar loater wierd beslotten tot et samenvogen van de gemeente mit de gemeente Venhuzen, dee in juni 2005 totaal 7828 inwoaners had. Et doadwarkelek samengoan tussen de beide gemeentes gebeurden op [[1 januari]] [[2006]]. Formeel wierden beide gemeenten opgeheaven en wierd er een ni-je gemeente gevormd mit de name Drechterlaand.
7.566

bewarkingen