Verskil tüsken versys van "Beltrum"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Alexbot (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: fr:Beltrum
NaegelBot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: autematies tekse vervungen (-lijk +lek)
Regel 1:
'''Beltrum''' is een [[darp]] in de gemeente [[Berkelland]] in de previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]].
 
Beltrum is ok een vroggere gemeente, dat toendertied bestoan hef uut Beltrum, [[Lintvelde]], [[Auste]] en [[Zwolle (Oost Gelre)|Zwolle (Gld)]]. In [[1819]] is de gemeente Beltrum op-eheven en bi-j de gemeente [[Eibargen]] evoegd. Deur de gemeentelijkegemeenteleke herindeling op 1 januari 2005 is de gemeente Eibargen onderdeel ewodden van de ni-je gemeente [[Berkelland]].
 
== Geschiedenis ==
Regel 8:
Bi-j de volkstelling in ut joar [[1748]] wodden in Beltrum 233 gezinnen eteld woarvan 122 in ut buurtschap Beltrum, 40 in Lintvelde, 34 in Auste, en 27 in Zwolle. Bi-j een gemiddelde huusholling van 5 personen kump de totale bevolking umsgeveer uut op 1115 inwoners. In [[1811]] had Beltrum 1724 inwoners.
 
In [[1795]] wodden Beltrum een zelfstandige gemeente, moar had een völs te klein financieel draagvlak. Bi-j KoninklijkKoninklek Besluut van 17 februari [[1819]] wodden Beltrum bi-j de gemeente Eibargen evoegd. De bevolking van een groot deel van Beltrum is, ondanks dat zi-j bi-j de protestante gemeente Eibargen heurde altied op ut Katholieke Grolle oriënteerd ewest. Een deel van de vroggere gemeente Eibargen is in 2005 bi-j de gemeente [[Oost Gelre]] gaon heuren (de buurtschappen Zwolle, delen van Auste en Veur-Beltrum). Dit betekende veur disse buurtschappen de opheffing van de scheiding tussen kerspel (parochie) en stad Grolle, dèn in 1236 deur de verkoop van de Villa Grolle was ontstoan.
 
{{Berkelland}}