Verskil tüsken versys van "Job Cohen"

2 bytes verwijderd ,  11 jaar geleden
K
Bot: autematies tekse vervungen (-lijk +lek)
(Kattegerie:Politikus|Cohen, Job)
K (Bot: autematies tekse vervungen (-lijk +lek))
Cohen is uut 'ne [[jodendom|liberaal-jödse]] familie. He studeern rechten an de universiteit in [[Grunningen]]. Later warkten he an de universiteit in [[Leiden]] en an de universiteit in [[Maastricht]]. An de universiteit van Maastricht wödden he in 1983 professor en in 1991 wödden he doar rector-magnificus.
 
In 1993 wödden he [[staatssecretaris]] veur Onderwies in het kabinet [[Ruud Lubbers|Lubbers]]. Noa un joar ging hee terugge noar zien wetenschappelijkewetenschappeleke wark. In dee tied was he ok lid van de [[Eerste Kamer]]. In 1998 is he doarmet uutescheid umdat hee toen staatssecretaris veur Justitie is ewodden in het kabinet [[Wim Kok|Kok]]. As staatssecretaris veur Justitie was he onder andere verantwoordelijkverantwoordelek veur de invoering van ne ni’je Vreemdelingenwet.
 
Het ging uut dat kabinet umdat he per 17 januari 2001 werd beneumd tot [[borgemeister|börgemeister]] van [[Amsterdam]]. Een van de eerst dinge dee't he doar te doon had was het trouwen van een homopaar. Dat was de eerste trouweri’je van een homopaar op de hele weald. Nog moar un paar moand eerder had Cohen as staatssecretaris het wetsveurstel over het trouwen van homo’s verdedigd in het [[parlement]].
7.566

bewarkingen