Verskil tüsken versys van "De Graafschap"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
Nieje pagina: ''''De Graafschap''' oet Deutekem is nen voetbalklub in de Nederlandse Eerste Divisie. Den klub is op-ericht op 1 februari 1954. Euren bi'...'
 
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''De Graafschap''' oet [[Deutekem]] is nen [[voetbal]]klub in de Nederlandse [[Eerste Divisie (voetbal)|Eerste Divisie]]. Den klub is op-ericht op [[1 februari]] [[1954]]. Euren bi'jnaam is de ''Superboeren''.
 
Noar anleiding van de [[Watersnoodwedstried]] en umdat KNVB der neet an wol um het profvoetbal in te voeren, wodden den 'wilden bond', [[NBVB]] opgezat. In dissen bond zol profvoetbal espöld wodden, woarveur ni'je klubs op-ericht wodden. In Deutekem wodden onder leiding van den heer Roodbergen den klub '''De Graafschap''' op-ericht. In Deutekem was doarveur nog nooit topvoetbal espöld. Toon de NBVB en KNVB fuseerden, trad De Graafschap too tot de normale (prof)kompetitie. De Graafschap is den enigen ploog oet de NBVB den nog zelfstandig besteet.
Bi''j de indealing in divisies kwam De Graafschap in de [[Eerste divisie (voetbal)|Eerste Divisie]] terechte, en in [[1959]] degraderen den klub zelfs noar de [[Tweede divisie (voetbal)|Tweede Divisie]]. Maar den klub voch zich weerumme en in [[1973]] wodden veur et eerst de Eredivisie ehaald. Sindsdeen spöllen De Graafschap verskeidene malen veur kortere of langere tied in de Eredivisie:
* [[1973]] - [[1977]] – De eerste veer seizoenen in de Eredivisie.
* [[1981]] - [[1982]] – Weerumkeer veur één seizoen.
* [[1991]] - [[1992]] – Weerumkeer veur één seizoen.
* [[1995]] - [[2003]] – Ne periode van acht seizoenen.
* [[2004]] - [[2005]] – Weerumkeer veur één seizoen.
* [[2007]] - [[2009]] - Weerumkeer voor twee seizoenen. (Degradatie via play-offs)
 
De Graafschap is nooit landskampioen ewodden en hef nooit den [[KNVB-beker]] ewonnen. Wal is den ploog in 1991 en 2007 kampioen van de Eerste Divisie ewodden.
 
Den club hef n tenue met n horizontaal blauw(thoes) of greun(oet) met wit estreept shirt en ne witte bokse.
 
 
 
{{Begin}}