Verskil tüsken versys van "Vasseveld"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Heini (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Heini (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Varsseveld''' is een darp in de gemeente [[Olde Iesselstreek]] in de previnsie [[Gelderland]] in Nederland.
'''Varsseveld''' is een darp in de gemeente [[Olde Iesselstreek]] in de [[Achterhoek]]. 't Darp besteeet uut umsgeveer 6000 inwoners. Belangriekste economische activiteiten bunt: [[laandbouw|landbouw]], [[holt]]bewarkingsbedrieven, en metaalbewarkingsbedrieven. De bekendste veurmalig inwoner van Varsseveld is [[Guus Hiddink]]. Tiedens 't wereldkampioenschap voetbal bracht hi-j het elftal van Zuud-Korea noar de halve finale. Varsseveld wodden doarmet tiedelijk tot een soort van bedevaartsoort veur Koreanen. In Varsseveld steet het gemeentehuus van de veurmalige gemeente [[Wisch]], dat now, samen met ut gemeentehuus in [[Gendringen]] nog as gemeentehuus dient. Op 1 januari 2005 fuseerde disse gemeente met de buurgemeente [[Gendringen]] tot de tegnwoordige gemeente [[Olde Iesselstreek]].
 
Varsseveld hef bi-jnao 5800 inwoners en huusvest in het vroggere gemeentehuus van [[Wisch]] het bestuurscentrum van gemeente Olde Iesselstreek. Varsseveld hef met de Van Pallandthal een moderne sporthal met binnenbad en veurzieningen veur butensport. Varsseveld hef völ industriële warkgeleagenheid, veural op industrieterrein Hofskamp-Oost aan de [[N318]] (afslag Twente Route naar [[Aalten]]).
 
 
In het centrum van Varsseveld bunt korts woningen, met winkelruumte op de begaone grond ebouwd. Deur anpassingen aan de bekke de [[Boaven Slinge]] is een ecologische verbindingszone emaakt waarlangs dieren kunt verhuzen.
 
Varsseveld hef een internationale repetasie op het gebied van peerdensport en- fokkeri-j. Varsseveld hef goeie veurzieningen: een moderne sporthal/zwembad: de Van Pallandthal, de bibliotheek, het archief, het zörgcentrum "Den Es"en de "Bettekamp"en sociaal-cultureel centrum de Kwaksmölle.
 
Op de liejste van Varsseveldse bezienswoardigheden stoat onder meer de Hervörmde Karke of Laurentiuskarke, mölle de Engel en het Hofshuus, een originele saksische boerderi-je dèn in de jaoren '90 rieksmonument is ewodden en daornao deur vri-jwilligers helemaol in de olde staot is restaureerd.
 
De wekkelijkse markte wordt eholden op vri-jdagmiddag en -aovend op ut Kerkplein.
 
Jaorlijkse evenementen bunt onder meer:
- Nationale motorcross (mei)
- Eeuwig Erbarmen Festival/’n drom (eerste zaoterdag van juli)
- men-wedstrijden (juli)
- Varssevelds Volksfeest (darde weekend van augustus)
- Koetsentocht en Monicadag (juli)
foto molen de engel Varsseveld
[[Categorie:Achterhooks_artikel]]
[[Categorie:Gelderlaand]]