Verskil tüsken versys van "Vasseveld"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Titel van Varsseveld ewiezigd naor Vasseveld
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:De engel.jpg|133px|thumb|Mölle De Engel]]
 
'''VarsseveldVasseveld''' ([[Nederlaands|Nederlands]]: ''Varsseveld'') is een darp in de gemeente [[Olde Iesselstreek]] in de previnsie [[Gelderland]] in Nederland.
 
VarsseveldVasseveld hef bi-jnao 5800 inwoners en huusvest in het vroggere gemeentehuus van [[Wisch]] het bestuurscentrum van gemeente Olde Iesselstreek. VarsseveldVasseveld hef met de Van Pallandthal een moderne sporthal met binnenbad en veurzieningen veur butensport. VarsseveldVasseveld hef völ industriële warkgeleagenheid, veural op industrieterrein Hofskamp-Oost aan de [[N318]] (afslag Twente Route naar [[Aalten]]).
 
In het centrum van VarsseveldVasseveld bunt korts woningen, met winkelruumte op de begaone grond ebouwd. Deur anpassingen aan de bekke de [[Boaven Slinge]] is een ecologische verbindingszone emaakt waarlangs dieren kunt verhuzen.
 
VarsseveldVasseveld hef een internationale repetasie op het gebied van peerdensport en- fokkeri-j. VarsseveldVasseveld hef goeie veurzieningen: een moderne sporthal/zwembad: de Van Pallandthal, de bibliotheek, het archief, het zörgcentrum "Den Es" en de "Bettekamp" en sociaal-cultureel centrum de Kwaksmölle.
In het centrum van Varsseveld bunt korts woningen, met winkelruumte op de begaone grond ebouwd. Deur anpassingen aan de bekke de [[Boaven Slinge]] is een ecologische verbindingszone emaakt waarlangs dieren kunt verhuzen.
 
Op de lieste van VarsseveldseVasseveldse bezienswoardigheden stoat onder meer de Hervörmde Karke of Laurentiuskarke, mölle de Engel en het Hofshuus, een originele saksische boerderi-je dèn in de jaoren '90 rieksmonument is ewodden en daornao deur vri-jwilligers helemaol in de olde staot is restaureerd.
Varsseveld hef een internationale repetasie op het gebied van peerdensport en- fokkeri-j. Varsseveld hef goeie veurzieningen: een moderne sporthal/zwembad: de Van Pallandthal, de bibliotheek, het archief, het zörgcentrum "Den Es" en de "Bettekamp" en sociaal-cultureel centrum de Kwaksmölle.
 
Op de lieste van Varsseveldse bezienswoardigheden stoat onder meer de Hervörmde Karke of Laurentiuskarke, mölle de Engel en het Hofshuus, een originele saksische boerderi-je dèn in de jaoren '90 rieksmonument is ewodden en daornao deur vri-jwilligers helemaol in de olde staot is restaureerd.
 
De wekkelijkse markte wordt eholden op vri-jdagmiddag en -aovend op ut Kerkplein.
 
==Evenementen==
Jaorlijkse evenementen bunt onder meer:
-* Nationale motorcross (mei)
-* Eeuwig Erbarmen Festival/’n drom (eerste zaoterdag van [[juli]])
-* men-wedstrijden (juli)
-* VarsseveldsVassevelds Volksfeest (darde weekend van augustus)
-* Koetsentocht en Monicadag (juli)
[[Categorie:Achterhooks_artikel]]