Verskil tüsken versys van "Bronkhorst"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Heini (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:Karke Bronkhorst.jpg|133px|thumb|De karke van BronkhorstBronkhors]]
'''BronkhorstBronkhors''' is de enige plaatse met [[stadsrechten]] in de gemeente [[Bronckhorst]], previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. BronkhorstBronkhors ligt an den [[Iessel]]. De gemeente, dèn op 2 januari 2005 is ontstoan is enuumd noar dit stadjen. Ondanks dat BronkhorstBronkhors moar 150 inwoners hef, hef ut toch [[stadsrechten]] ekregen in [[1482]]. BronkhorstBronkhors steet bekend as de kleinste stad van [[Nederland]].
 
Het stadjen is ontstoan rondum ut vroggere kasteel BronkhorstBronkhors, woar now allene nog moar een paar restanten van te zien bunt. In [[1633]] bunt alle [[middeleeuwse]] huzen in BronkhorstBronkhors deur een groten brand verwoest.
'''Bronkhorst''' is de enige plaatse met [[stadsrechten]] in de gemeente [[Bronckhorst]], previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. Bronkhorst ligt an den [[Iessel]]. De gemeente, dèn op 2 januari 2005 is ontstoan is enuumd noar dit stadjen. Ondanks dat Bronkhorst moar 150 inwoners hef, hef ut toch [[stadsrechten]] ekregen in [[1482]]. Bronkhorst steet bekend as de kleinste stad van [[Nederland]].
 
In BronkhorstBronkhors is [[toerisme]] een belangrieke bron van inkomsten. Eén van de toeristische bezienwoardigheden is ut [[Dickens]][[museum]], dat ok een eigen theaterken hef.
Het stadjen is ontstoan rondum ut vroggere kasteel Bronkhorst, woar now allene nog moar een paar restanten van te zien bunt. In [[1633]] bunt alle [[middeleeuwse]] huzen in Bronkhorst deur een groten brand verwoest.
 
[[Categorie:Achterhooks_artikel]]
In Bronkhorst is [[toerisme]] een belangrieke bron van inkomsten. Eén van de toeristische bezienwoardigheden is ut [[Dickens]][[museum]], dat ok een eigen theaterken hef.
[[Categorie:Gelderlaand]]
 
[[nl:Bronkhorst]]