Verskil tüsken versys van "De Rieverst"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Veurzetsels bi'j 'De Rieverst'
Xqbot (Oaverleg | bydragen)
K botderbie: en:IJhorst; cosmetic changes
Regel 2:
'''De Rieverst''' (ok: '''IJhorst''' en ''' 't Rieverst'''; ie woont ''in de Rieverst'' of ''an de Rieverst'') is een dörp in de [[Stappest (gemiente)|gemiente Stappest]] in de [[Nederlaand|Nederlaanse]] [[previncie]] [[Oaveriessel]]. 't Dörp lig in 't [[Riestdal]] op de grèenze van [[Oaveriessel]] en [[Drenthe]], krek onder 't Drèentse dörp [[De Wiek]]. 't Hef 1340 inwoners (2007). Mit de dörpen [[Stappest]] en [[Roevène]] en de [[buurtskop]]pen [[Hamingen]], [[Halfweg (Stappest)|Halfweg]], [[De Punt (Stappest)|De Punt]] en [[Lankhorst]] vörmt De Rieverst de gemiente Stappest.
 
== Karke ==
In de Rieverst stiet een in 1823 ebouwde karke mit een lösstaonde [[klokkestoele]]. De karke, erestaureerd in 1995, gebruukt de [[Nederlaanse Hervörmde Karke|hervörmde gemiente]] IJhorst/De Wiek. 't Dörp wik aans wat de karkelijkheid angiet slim of van de rest van de gemiente Stappest: 't is veule minder orthodox.
 
== Veurzienings ==
De Rieverst hef een köppel campings binnen heur grèenzen (onder aandere De Witte Bergen, De Vosseburcht en De Braamsluiper), mar d'r is haoste gien [[middenstaand]] meer. Wal is d'r de eerste zaoterdagmörreng van iedere maond een wied en zied bekende [[rommelmark]].
 
Regel 12:
't Voetbalveld was in 1963 anleidige veur een slimme rel maank de bevolking van De Rieverst en 't gemientebestuur van Stappest. De raod, die as veurnamelijk uut [[Staatkundig Gereformeerde Partij|SGP]]-leden bestund, verbeud VV IJhorst 't voetballen op zundag. Daor kwaamp hiel wat drokte van, waordeur De Rieverst en Stappest de wereldmedia ehaald hebt.
 
== Taal ==
De [[streektaal]] van De Rieverst is 't [[Zuudwest-Zuud-Drèents]], det bi'j 't [[Nedersaksisch]] heurt.
 
=== Citaot ===
:''Waor langs Drente een mooi riviertien stroomt
:''Waor um grune weide hoge bomen zoomt
Regel 23:
Uut [http://www.historieijhorst.nl/p23.html ''Het Rieverst Dorpien''] deur Arend Klomp
 
== Uutgaonde verwiezing ==
*[http://www.derieverst.nl/ Portaol De Rieverst]
*[http://www.historieijhorst.nl/ De historie van IJhorst]
Regel 32:
[[Kattegerie:Plaatse in Oaveriessel]]
 
[[en:IJhorst]]
[[fr:IJhorst]]
[[fy:IJhorst]]