Verskil tüsken versys van "Drechterlaand"

25 bytes verwijderd ,  14 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
K (botderbie: fi:Drechterland)
Geen bewerkingssamenvatting
}}
 
'''Drechterlaand''' is eenne gemeente in de regio West-Freesland in de NederlaandseNederlandse proveensieprevinsie [[Noord-Hollaand]], en ligt doar in dende olde [[Gouw (Germaans)|gouw]] [[Westflinge]]. Ok beheurt et noordelekennoordeleke deledeel tot de landstreke De Streek. Drechterlaand grenst in et westen aan de gemeente [[Hoorn]], in et oosten an de gemeente Stede Brook en in et zuden an et [[Markermeer]]. De gemeente hef eenne oppervlakte van 80,72 km² (woarvan 20,72 km² woaterwater).
 
==Gemeentelek samengoan==
DenDe gemeente Drechterlaand van noe is ontstoan deur een samengoan van de veurmaligenveurmalige gemeenten Drechterlaand en Venhuzen. De veurmalige gemeente Drechterlaand ontstund op heurheure beurtbeurte in [[1979]] mit de samenvooginksamenvooging van de gemeenten [[Westwold]], [[Hoogkarspel]] en een deledeel van de gemeente Blokker.
 
Eerst wierd de gemeente ''Bangert'' eneumd. Dee name sloog op et noaberschap De Bangert, dat veur een deledeel under de gemeente Drechterlaand veultvölt en deels under de gemeente Hoorn. De name wierd in de loop van et joar veraanderdveranderd in Drechterlaand - officieel wierd de name aanpast mitmet et ingoan van et ni-je joar, [[1980]]. De gemeente besloog in dee tied eenne oppervlakte van 24,07 km², woarvan 1,20 km² waoteroppervlaaktewater was.
 
Op 1 juni 2005 kenden Drechterlaand 10.555 inwonners, woarvan de meesten in Hoogkarspel woandenwonden. ViefentwentigViefentwinteg joar loater wierd beslotten tot et samenvogen van de gemeente mitmet de gemeente Venhuzen, dee in juni 2005 totaal 7828 inwoaners had. Et doadwarkelek samengoan tussenvan de beide gemeentes gebeurden op [[1 januari]] [[2006]]. Formeel wierdenDe beide gemeenten opgeheavenwierden formeel op-eheaven en wierdde erwierd eenne ni-je gemeente gevormdevormd mitmet de name Drechterlaand.
 
[[Ofbeelding:M%C3%B6lle_oosterleek.jpg|thumb|left|200px|Mölle in Oosterleek]]
==Uutgaonde verwiezing==
* [http://www.drechterland.nl WebsteeWebstea van de gemeente]
 
{{Noord-Hollaand}}
10.087

bewarkingen