Verskil tüsken versys van "Jovink en de Voederbietels"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K hande = hände?
Regel 1:
'''Jovink en de Voederbietels''' bunt n'nnen "rock 'n' roll-formatie" uut de [[Gelderlaand|Gelderse]] [[Achterhook]].
 
In [[1992]] wöddt 't Rock 'N Roll dujo 'Jovink' op e'richt-ericht deur [[Hendrik Jan Lovink]] en [[Gijs Jolink]], zunne van [[Normaal (popgroep)|Normaal]]-voorman [[Bennie Jolink]].
 
Jovink en de Voederbietels waar'nwaren in de eerste joarnjoaren van heur bestoan veural bekend in de Achterhook en andere deel'ndelen van 't [[Nedersaksisch]]e toalgebiedtaalgebied. Zie brachten twee albums oet, woarvan meer dan tiendoezend exemplaar'nexemplaren wurden verkoch. Op [[16 november]] [[1996]] wurd n'nnen live-cd op e'nommen in [[De Vaort (plaotsplaatse)|Dedemsvaort]].
 
In 2003 stonnen leden van Jovink en de Voederbietels op de kandidaatenlieste van de [[Partie van de Toekoomst]], moar dat weerheel bierbrouwerij [[Grolsch]] er neet van sponsor van de groep te wodd'nwodden.
 
In juli 2003 stunn'nstunnen Jovink en de Voederbietels op de zeuvende editie van [[Zwarte Cross]] in 't Achterhookse [[Halle (Gelderlaand)|Halle]], dat meer as 40.000 bezeukers trok. De organisatie van dit evenement is al van begin af an in de hande van leed'nleden van disse groep.
 
In augustus 2003 crashte Jolink met ziene crossmotor, wat n'nnen zwoaren harsenschudding tut gevolg hadd'nhadden. Hierduur moss'nmossen enkele optreedensoptredens af-ezeg e'zeg wodd'nwodden. He wödd'nwödden twee moand lange as bassist vervangen duur [[Ard Schouten]].
 
Ende juli 2004 verkoch'nverkochen Jovink en de Voederbietels op de [[Zwarte Cross]] 5000 eksemplaar'neksemplaren van heur single ''Luie Flikker''. Veur twee muntjes konn'nkonnen de leu de single met kriegen. 't Nummer bereikte de hitparades neet, umdat het te weinig op de radio edreajd wodden.
'T nummer bereikte de hitparades neet, umdat het te weinig op de radio e'dreajt wodd'n.
 
Begin [[2005]] wöddt gitarist [[Richard Jansen]] (Gorro) vervangen deur de 27-joarige [[Hendrik Jan Bökkers]].