Verskil tüsken versys van "Jovink en de Voederbietels"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K hande = hände?
Plaotien d'rbi'j
Regel 1:
[[Ofbeelding:Gijsjolink.jpg|thumb|320px|Gijs Jolink van Jovink en de Voederbietels]]
'''Jovink en de Voederbietels''' bunt nen "rock 'n' roll-formatie" uut de [[Gelderlaand|Gelderse]] [[Achterhook]].
 
In [[1992]] wöddt 't Rock 'N Roll dujo 'Jovink' op-ericht deur [[Hendrik Jan Lovink]] en [[Gijs Jolink]], zunne van [[Normaal (popgroep)|Normaal]]-voorman [[Bennie Jolink]]. Jovink en de Voederbietels waren in de eerste joaren van heur bestoan veural bekend in de Achterhook en andere delen van 't [[Nedersaksisch]]e taalgebied. Zie brachten twee albums oet, woarvan meer dan tiendoezend exemplaren wurden verkoch. Op [[16 november]] [[1996]] wurd nen live-cd op e'nommen in [[De Vaort (plaatse)|Dedemsvaort]].
 
In 2003 stonnen leden van Jovink en de Voederbietels op de kandidaatenlieste van de [[Partie van de Toekoomst]], moar dat weerheel bierbrouwerij [[Grolsch]] er neet van sponsor van de groep te wodden. In juli 2003 stunnen Jovink en de Voederbietels op de zeuvende editie van [[Zwarte Cross]] in 't Achterhookse [[Halle (Gelderlaand)|Halle]], dat meer as 40.000 bezeukers trok. De organisatie van dit evenement is al van begin af an in de hande van leden van disse groep.
Jovink en de Voederbietels waren in de eerste joaren van heur bestoan veural bekend in de Achterhook en andere delen van 't [[Nedersaksisch]]e taalgebied. Zie brachten twee albums oet, woarvan meer dan tiendoezend exemplaren wurden verkoch. Op [[16 november]] [[1996]] wurd nen live-cd op e'nommen in [[De Vaort (plaatse)|Dedemsvaort]].
 
In 2003 stonnen leden van Jovink en de Voederbietels op de kandidaatenlieste van de [[Partie van de Toekoomst]], moar dat weerheel bierbrouwerij [[Grolsch]] er neet van sponsor van de groep te wodden.
 
In juli 2003 stunnen Jovink en de Voederbietels op de zeuvende editie van [[Zwarte Cross]] in 't Achterhookse [[Halle (Gelderlaand)|Halle]], dat meer as 40.000 bezeukers trok. De organisatie van dit evenement is al van begin af an in de hande van leden van disse groep.
 
In augustus 2003 crashte Jolink met ziene crossmotor, wat nen zwoaren harsenschudding tut gevolg hadden. Hierduur mossen enkele optredens af-ezeg wodden. He wödden twee moand lange as bassist vervangen duur [[Ard Schouten]].