Verskil tüsken versys van "Normaal"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
Regel 14:
De band zunk in et [[Achterhooks]] en Normaal wodden zo de trots van leu afkomstig van et plattelaand. Met [[Oerend Hard]] wodden in [[Mei (moand)|mei]] [[1977]] 'n hit escoord, as begin van ne langere riege hits. Normaal wodden bekend veural bie de boeren in de omgeaving van [[Hummelo]], moar zee traden deur 't hele laand op. In de beginjoaren waren bier en rock-'n'-roll 't handelsmark van Normaal.
 
== Belangrieke momenten: ==
* [[Hemelvaortsdag|Himmelvoartsdag]] 1975: earste optreden tiedens een festival in [[Lochem]]
*[[1977]] 1e hit: Oerend hard
Regel 22:
*[[2005]] Normaal besteet 30 joar. En brech een book uut met alle liedteksten en hoezen met de name "Liedjesboek, deur de joaren hen".
 
== Wettensweerdegheden ==
*Normaal is de band met de meeste [[top 40]] hits zonder dat zie een nummer 1 hit ehad hebt. *Ondanks hetet ontbrekken van een nr.1-hit in 't oeuvre van Normaal kreegkreg Bennie Jolink onlangs een Edison veur 't complete oeuvre van Normaal oet-ereikt in ut program De Wereld Draait Door. In juni 2006 krig de band laandelijke publiciteit umdat de [[Staatkundig Gereformeerde Partij|SGP]]-fractie in de gemeente [[Staphorst]] een gepland concert in Staphorst wil verbeden, weagens grof taalgebruuk en anmeudiging töt alcoholmisbroek.
*In juni 2006 kreg de band laandeleke publiciteit umdat de [[Staatkundig Gereformeerde Partij|SGP]]-fraktie in de gemeente [[Staphorst]] een gepland koncert in Staphorst wil verbeden, weagens grof taalgebruuk en anmeudiging töt alcoholmisbroek.
*Et nummer ''Oerend hard'' oet 1977 steet al zolange de top 2000 besteet in de lieste, tussen de pleatse 82 en 226 <ref>http://top2009.radio2.nl/page/nummer/2135</ref>.
 
== Diskografie ==