Verskil tüsken versys van "Spankeren"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieje pagina: 'Spankeren is een heul greut dorp aan de rend van de iessel. met ruum 900 inwoners is het een van de klienste der gemeinte rheden. Lieder vun dit allemachtig mooie dorpske is natuurli...'
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:Map - NL - Rheden - Wijk 00 Dieren - Buurt 03 Spankeren.svg|250px|thumb|Spankeren mit rood an-egeuven]]
Spankeren is een heul greut dorp aan de rend van de iessel. met ruum 900 inwoners is het een van de klienste der gemeinte rheden. Lieder vun dit allemachtig mooie dorpske is natuurlijk Koning jurre Blaauw.
'''Spankeren''' is een [[daarp]] in de gemeente [[Rheden]] in de [[Nederland|Nederlanse]] [[previnsie]] [[Gelderland]]. 't Had op [[1 jannewaori]] [[2003]] zo'n 1.058 inwoeners en leit an 't Apeldoren-Dierens kenaol tegenover de plaots [[Dieren (Gelderland)|Dieren]].
 
Allewel Spankeren een klein daarp is, het 't twee industrieterreinen waor veul bedrieven zitten. Een van disse industieterreinen zit op de plek waor vrogger emailleerfebriek ''De Yssel'' zat. In Spankeren leit [[Kesteel De Gelderse Toren]].
 
De schrikse tufstenen toren van de (Petrus)kaark in Spankeren komt uut de [[11e eeuw]] en beheurt daormee tot de oudste kaarktorens van de Veluwe (de Vale Ouwe).
 
[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]
[[Kattegerie:Plaose in Gelderlaand]]
 
[[fr:Spankeren]]
[[nl:Spankeren]]