Verskil tüsken versys van "Grove"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Xqbot (Oaverleg | bydragen)
K bot aanders: zh:土葬; cosmetic changes
Regel 11:
Vuurofgoand an de dag van de groowe keump vake de femilie van n dooin bie mekoar um ofskeaid van zin lief te nemmen. De Roomsken hooldt vake de oawend te vuurten ne [[oavendwake|oawendwake]]. Det kan in thoes wean, of met ne mis in de [[kark (gebouw)|koarke]].
De nöasten beloettbesloett wee't de kiste geet dreagen. Vake zeent det de breurs, of de zöns en skoonzöns. As de oawerleadene der doar nit zovölle van hef, kan der beslötten worden jum t de nöaste [[noaberskop|noabers]] te loaten doon, of um metwoarkers van de begrafenisoondernemmige te huren.
 
Vuur de groowe an kan der nen koarkdienst eheulden worden, of ne nit-geleuwige vergoaring in t oetvoartcentrum of t krematorium, woerin de oawerleane herdacht wörd. De protestaantse nöasten steelt zik vuur anvaank van n dienst op bie n ingaank um de deelnemming van alle belangstellenden an te nemmen.
Regel 19:
In t [[Tweante]] was t vroger gebroek um de kiste op ne platte wage te vervoren. Dit was ook vake umdet de femilie ne deure liekwage nit betalen kon. In [[Eanter]] geet n ''rouwgaank'' eerst oawer de heuwdstroate noar n koarkhof.
 
Noa n dienst verzamelt zik de femilie, noabers, könnigheaid en kollegaas van de oawerleane boeten op de stroate, en de nöaste kearls dreagent de liekkiste noar boeten. Doar wörd'e in de liekwaage sköawen, of op n dreagköarken elegd. Doarnoa geet n gaank noar n koarkhof, woer at n doodgreawer nen groowegraf hef egreawen. Bie dee groowe an-ekömmen tilt de nöaste kearls de kiste op de töwwe. Hiernoa zegt vake n domie nog n wöardjen en dut n gebed.
 
Doarnoa löt n doodgreawer de kiste zakken, woernoa de nöasten, meesttieds de euldste zönne of dochter, de leu köant toosprekken en bedaanken vuur öare belangstellige vuur de oawerleane in en noa zin leawen. Ansloetend köant de leu ofskeaid nemmen van de oawerleane. Det kan wean duur n heandken zaand op de kiste te gooien, of in ne lange riege langs de groowe te trekken.
 
Dan keump de ''noagroowe'': Ansloetend is der geleagenheaid vuur de femilie en belaankhebbenden um in ne zale koffie, thee en breudjes skeenken en keze te gebroeken, en de groowe of te sloeten. Bie de protestaanten dut dit ene van de [[oolderlingn]]. Dan is de groowe vuurbie, en geet iederene, noa de nöasten stoarkte too eweunsket te hebben, wier noar thoes. Oonderwiel hef n doodgreawer det groowegraf dichte gooid.