Verskil tüsken versys van "Kampen (Overiessel)"

1 byte verwijderd ,  10 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
K (bot derbie: war:Kampen, Overijssel; cosmetic changes)
webstee = [http://www.kampen.nl www.kampen.nl] |
}}
'''Kampen''' is een [[Stad (woonstee)|stad]], gemeente en een olde [[Hanzestad|Anzestad]] elemaole an de benedenloop van de revier de [[Iessel]] in de [[pervincie|pervinsie]] [[Oaveriessel|Overiessel]]. In de gemeente Kampen wonen ruum 49.000 inwoners op een oppervlakte van zo'n 162 [[vierkaante kilemeter|km²]] (wöörvan mar een klein gedeelte water). Kampen is bestuurlijk deur middel van een netwärkstad-overeenkomstnetwärkstadovereenkomst verbunnen mit [[Zwolle (Oaveriessel)|Zwolle]]. Binnen de gemeente Kampen liggen de volgende plasen:
[[Graforst]], [['s-Eerenbroek]], [[Iesselmuun]], [[Kampervene]], [[Wilsum]] en [[Zalk]].
 
 
== Geskiedenis ==
Rond [[1150]] was der al olten bebouwing op de plase waor 't Kampen van now lig, mar de naam Kampen wördt in de geskiedenis pas eneumd in [[1277]]. De gunstige ligging an de drukbevaoren andelsroute tussen de [[Zuderzee]] en de [[Rien]] zurgdezörgde derveur dät Kampen zich al gauw ontwikkelde van eenvoldigeeen gewone nederzetting tot welvaorendeeen rieke andelsstad die zol uutgreuien tot één van de machtigste en toonangevende steden van [[West-Europa|Noordwest-Europa]]. In de [[14e eeuw]] ruulde Kampen mit de bisskop van Utrecht, [[Jan van Arkel]], de [[polder Mastenbroek]] tegen 't recht op anwas in de Iesseldelta. 't Verzanden van de [[Iessel]] maakte vanof [[1430]] staodigan een einde an de welvaorendeid van Kampen.
 
De [[Hollaanse Oorlog|OllaanseOllanse Oorlog]], tussen de [[Rippebliek van de Zeuven Verenigde NederlanenNederlannen]] en [[EngelaandEngeland]] en [[Frankriek]], betekende een definitief einde an de enorme macht van de stad. Deur 't recht op anwas in de Iesseldelta was de stad wel eigenaar ewörden van 't alsmar groter wördende [[KampereilaandKampereiland]]. De [[pacht]]inkomsten waren zo groot dat de stad gien [[belasting]] oefde te effen.
 
== Kamper volkslied ==
 
== Bekende Kampers ==
IeneEen van de bekendebekendste KampersKampenaren was de skilder [[Hendrick Avercamp]] (1585-1634).
 
Iene van de bekende Kampers was de skilder [[Hendrick Avercamp]] (1585-1634).
 
== Galleri-je ==