Verskil tüsken versys van "Mönsterlaand"

Geen verandering in de grootte ,  13 jaar geleden
Mönster --> Münster
K (Mönsterlaand is ewiezig naor Münsterlaand: Anpassing an Nederlaandse/Duutse schriefwieze. De Nedersaksische 'ö' past hier ok niet)
(Mönster --> Münster)
[[Ofbeelding:Locator map Münsterland in Germany.svg|thumb|'t MönsterlaandMünsterlaand in Duutslaand]]
't [[MönsterlaandMünsterlaand]] bint de contreien rondumme de [[Duutslaand|Duutse]] stad [[MönsterMünster]]. De regio lig in 't noordwesten van de streek [[Westfaolen]], in 't ''[[Bundesland]]'' [[Noordrien-Westfaolen]]. 't MönsterlaandMünsterlaand wördt roegweg begrèensd deur 't [[Teutobörger Wold]] in 't noordoosten, de revier de [[Lippe (revier)|Lippe]] in 't zuden en de [[Nederlaand]]se staotsgrèenze in 't westen.
 
In de oorsprunkelijke betiekenis stiet 't MönsterlaandMünsterlaand geliek an 't [[Prinsbisdom MönsterMünster]], 't vroggere wereldlijke domein van de bisschop van MönsterMünster. Vanof de bestuurlijke herindieling van 1975 bakent ze 't gebied ok naor de ni'je regiogrèenzen of. 't Begrip wis now vake op de samenwarking tussen de ''[[Landkreise]]'' [[Buorken]], [[Koosfeld]], [[Stemmert]], [[Warnduorp]] en 't kreisvri'je MönsterMünster.
 
't MönsterlaandMünsterlaand is greuts op zien rieke geschiedenis. De bewoners bint heur stark bewust van 't eigen kerakter van de strèke. Dizze is ontstaon deur de lange gemienschoppelijke geschiedenis van kattelieke gezindheid, de [[Leegduuts]]e streektaal ([[WestmönsterlaandsWestmünsterlaands]] en [[MönsterlaandsMünsterlaands]]), de laandelijke aord van de plaatsen, en de betiekenis van MönsterMünster as cultureel, economisch en giestelijk centrum.
 
[[Kattegerie:Drèents artikel]]