Verskil tüsken versys van "Veluws"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
TXiKiBoT (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: fy:Feluwsk
Erik Warmelink (Oaverleg | bydragen)
Regel 61:
De dialekken uut 't noordelijke deel van de Veluwe vallen onder 't [[Friso-Saksische toalen|Friso-Saksisch]]. Dit gebied strek zich uut langes de [[Zujerzee]]. 't Verbient de stejen [[Elburg]] en [[Harderwiek]] mit de darpen [[Oosterwolde]], [[Oldebroek]], [[Doospiek]], [[Nunspeet]], [[Elspeet]], [[Leuvenum]], [[Hierden]] en [[Armelo]]. 't Is neet allinnig de taal van disse laandstreek dee dudelijke sporen van de [[Fries]]e taal nao-eleuten hef, mar oek veule aandere biezunderheen in levenswieze en gebruken. Veural in de klejerdrach, zo laoten onder aandere de ooriezers van de boerinnen dudelijk zien dat de bevolking van disse laandstreek oorspronkelijk bie een Friese stamme heuren en heel vrogger oek Fries praoten. 't [[Nedersaksisch]] hef oek hier, net zoas in de aandere laandstreken dee van oorsprong Fries wanen, de Friese taal verdrungen.
 
De Friso-Saksische tongval van disse streek kump 't meest overene mit de tongval van de stejen [[Zwolle]] en [[Kampen (Overiessel)|Kampen]] en umstreken.
 
De dialekken onder [[Armelo]] en in 't midden van de Veluwe kunnen ezien wönnen as [[Franko-Saksisch]], Nedersaksisch mit een stark [[Frankisch]]e invleud.