Verskil tüsken versys van "Ketten (sieraod)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Erwin85Bot (Oaverleg | bydragen)
K robot Anders: de:Halsband
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeelding:Jan Vermeer van Delft 008.jpg|thumb|250px|[[Schilderie]] van Johannes Vermeer, mit de titel: ''Vrouw met Parelsnoer'' (1662-1665)]]
Een '''ketten''' is een [[sieraodsieraad]] dat um de [[nekke]] hinne-edraogenhinnedreugen wonnen. De ketten zit an de veurkaante en de achterkaante van de halshalze, an de achterkaante is e meestalmeestentieds bevestigd mit een slotjen of as de ketten groot genog is um over de kop hinne te doon, dan is der gien slot veur neudig. Standardlengte variërend van 36 cm strak um de halshalze tot 90 cm. Veulveurkoemende lengtes bin 36, 42, 45, 50 en 60 cm. An de ketten wonnen meestalmeestentieds een [[hangerhangertjen]] edraogenedreugen, mar in sommigen gevallen draogwonnen menketten gienoek zonder hangertjen mar allinnig de ketten opzichedreugen.
 
In vroggere tiejen wönnen hangershangertjes an koorden, touwtjes of veters edraogenedreugen. Deur gebruuk van schakels wönnen 't (edel)metaol beweeglijk en wonnen 't meugelijk 't hele halssieraod (hanger en ketten) van [[edelmetaol]] te maken.
 
==Nedersaksisch==