Verskil tüsken versys van "N Heeg"

28 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
K
Bot-eholpen deurverwiezing: 's-Hertogenbosch - Verwiezing(en) ewiezegd noar 's-Hertogenbosch (gemeente)
(Mal:titel kleine letter hef gin parameters)
K (Bot-eholpen deurverwiezing: 's-Hertogenbosch - Verwiezing(en) ewiezegd noar 's-Hertogenbosch (gemeente))
Vanôf [[1990]] broekt de gemainte aaltied de (verkörte) noam ''Den Haag'' (in stee van 's-Gravenhage), ook al deur de internatsjonoaliseern van de hofstad, heur hudege stoates van juridische heufdstad van de wereld, dij zie nog môr net kregen het (IGH; VN-ISH), en ook om aan te sloeten bie boetenlaandse noamen as ''The Hague'' in t [[Ingels|Engels]], ''La Haye'' in t [[Frans|Fraans]], ''(Den) Haag'' in t [[Duuts]], ''Haag'' in t [[Deens]], ''La Haya'' in t [[Spaans|Spoans]] en ''Hago'' in de internasjonoale keunsttoal [[Esperanto]].
 
In 1990 is n veurstel om de noam van de gemainte offisjeel in ''Den Haag'' te veraandern ôfwezen. De twij noamen binnen vanoldsheer offisjeel toustoan. Dit in tegenstellen tot de gemainte [['s-Hertogenbosch (gemeente)|'s-Hertogenbosch]], dij alleneg zó hait. De noam ''Den Bosch'' kin alleneg noar de stad verwiezen, nait noar de gemainte.
 
Op paspoorten/idìntiteitskoarten en in offisjele stokken dij oetgeven worden deur de gemainte staait altied: 's-Gravenhage. De spoorwegen en de ANWB-weegwiezers broeken de körtere noam ''Den Haag'' (n Heeg).
7.566

bewarkingen