Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Erik Warmelink (Oaverleg | bydragen)
→‎Vandalismebestrijding of -magneet: met onmiddelijk reverten beloon je het gedrag dat je liever niet ziet
Wutsje (Oaverleg | bydragen)
Regel 15:
:Wat ik zeg is dat vandalisme op de kleinere projecten vrijwel altijd wordt voorafgegaan door een blokkade op nl:wiki. Ik beweer niet dat de tijdsspanne die daartussen zit per se een korte moet zijn. Overigens ben ik het met je eens dat niet zelden te snel wordt ingegrepen. Mijn eigen beleid wat dat betreft is in beginsel en afgezien van evident grof vandalisme: de eerste keer gewoon reverten, bij herhaling de gebruiker in kwestie verzoeken om op te houden met vandaliseren (negen van de tien keer blijkt dat effectief), en pas daarna komt een blokkade in het vizier. Groet, [[Gebruker:Wutsje|Wutsje]] 16:32, 3 mrt 2011 (CET)
 
::Op nl.wiki worden überhaupt veel meer edits gedaan, je zult met een duidelijker correlatie moeten komen voordat je dat als argument kunt gebruiken.
 
::Vrijwel onmiddelijk reverten is niet "gewoon", daarmee beloon je het gedrag dat je liever niet ziet. Ze willen aandacht en ze krijgen die aandacht voordat ze zich gaan vervelen. Een probleem zou kunnen zijn dat ze harder gaan jengelen als ze de aandacht niet krijgen, maar dat lijkt (opnieuw gezien het experiment van gisteren) in ieder geval niet altijd te gebeuren. --[[Gebruker:Erik Warmelink|Erik Warmelink]] 17:49, 3 mrt 2011 (CET)
 
:Jij beweert met zoveel woorden dat acties van global sysops en stewards op deze wiki vandalisme min of meer uitlokken. Ik stel daar tegenover dat Nederlandse vandalen op deze wiki vrijwel altijd eerder op nl:wiki blijken te zijn geblokkeerd en kennelijk daarom maar "uitwijken" naar andere projecten (vul het ip van zo'n vandaal maar eens in [http://toolserver.org/~luxo/contributions/contributions.php?user=&blocks=true&lang= dit tooltje] in). En het reverten van vandalistische bewerkingen is wat mij betreft wel degelijk wenselijk: niemand is erbij gebaat dat een wiki onzin bevat. [[Gebruker:Wutsje|Wutsje]] 18:19, 3 mrt 2011 (CET)