Verskil tüsken versys van "Hardenbarg (gemiente)"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
BNabers (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 21:
'''Hardenbarg''' (ok wel: ''Haddenbarreg'' naor de spelling-Gallée<ref>Scholtmeijer, Harrie (2006), ''Mörn! Taalgids Overijssel'', Assen: In Boekvorm Uitgevers bv.</ref>; [[Nederlaands]]: ''Hardenberg'') is een gemiente in Noordoost-[[Oaveriessel|Aoveriessel]], an de greens mit [[Duutslaand]].
 
De gemiente Hardenbarg is in 19421941 ontstaon, toe as Stad Hardenbarg en Ambt Hardenbarg bi'j mekaar bint evoegd deur de Duutsers. Het gemientehuus van dizze leste gemiente stund in [[Heemse]]. 't Gemientehuus van de hudige gemiente Hardenbarg stiet in de gelieknamige [[Hardenbarg (stad)|stad]]. Tot 1962 hef 't gemientehuus van Haddenbarreg in Hiemse estoan. Bi'j de ni'je indieling van [[2001]] bint de gemientes [[Averiest]] en [[Grambarge]] bi'j Hardenbarg evoegd. Op [[1 augustus]] [[2006]] had de gemiente 58.006 ienwoners (bron: CBS).
 
De gemiente grèenst an de Drèentse gemientes [[De Wolden]], [['t Oogeveine]] en [[Coevern]]; de Duutse [[Graofschop Bentheim]]; en de Aoveriesselse gemientes [[Tweanteraand]], [[Ommen]], [[Dalsen (gemiente)|Dalsen]] en [[Stappest (gemiente)|Stappest]].