Heufdmenu losdoon

Wijzigingen

1 byte toegevoegd ,  12 jaar geleden
K
sp
An de bovenkaante van et lochtkussenvoertuug zoegt de moter [[luch|locht]] an, zodat de drok onder de 'rok' van et lochtkussen op peil blieft. Zo kan et luchtkussenvoertuug inkelde centimeters zweven boven waeter of laand. Omdat der minnig weerstaand is van wrieving mit de grond (bi'j bi'jveurbeeld auto's is der wel weerstaand deur de wrieving tussen de banen en de weg) is der minnig kracht neudig om een lochtkussenvoertuug mit hoge snelhied te laoten veren of zweven. Ten opzichte van een gewoon [[schip]] gaot een lochtkussenvoertuug dan ok veul gauwer.
 
Deurdat een lochtkussenvoertuug boven waeter zweeft, kan hi'j vri'j makkelik et straand opveren. Der is dus gien havenhaeven mit diep waeter en een anlegkade neudig. Een naodiel van et lochtkussenvoertuug is dat hi'j slim gevulig is veur [[wiend]] en golven, zodat passegiers an boord vri'j gauw [[zeeziek]] wodden.
 
In [[Frankriek]] is in [[1960]] experimenteerd mit de [[Aérotrain]], een lochtkussenvoertuug dat over een vaaste leidereels zweefde.
7.951

bewerkingen