Verskil tüsken versys van "Praag"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
Alofok (Oaverleg | bydragen)
correction
Regel 1:
'''Praag''' (Sprek oet {{IPA|[praːx]}}, in t [[Tsjechies]]: ''prahaPraha'') is de heuwdstad van [[Tsjechië]]. t Is doar ook de grötste stad. Dr wont ongevear 1.3 miljoen leu in de stad zelf, en met de boetngebeedn dr bie ereknd kom iej an 2.3 miljoen leu. t Ligt in t noord-westn van Tsjechië an de [[Vltava]]rivier. De stad vaalt oonder n gemoatigd [[zeeklimaat]], met hete [[zommer]]s en friske [[weenter]]s. Praag besteet al 1100 joar.
 
'''Praag''' (Sprek oet {{IPA|[praːx]}}, in t [[Tsjechies]]: ''praha'') is de heuwdstad van [[Tsjechië]]. t Is doar ook de grötste stad. Dr wont ongevear 1.3 miljoen leu in de stad zelf, en met de boetngebeedn dr bie ereknd kom iej an 2.3 miljoen leu. t Ligt in t noord-westn van Tsjechië an de [[Vltava]]rivier. De stad vaalt oonder n gemoatigd [[zeeklimaat]], met hete [[zommer]]s en friske [[weenter]]s. Praag besteet al 1100 joar.
 
Praag hef aait al n [[politiek]], [[kultuur|kultureel]] en [[ekonomie]]s sentrum van [[Europa]] west, en vuural van Centraal Europa. Praag was gedoernde de [[Gotiek]] en [[Renaissance]] de vaste wonstea van twee [[Rooms-Duutsen keaizer|Rooms-Duutse keaizer]]s en doarmet dus ook de heuwdstad van t [[Helige Roomske Riek]]. t Was later ne belangrieke stad in de [[Habsburgmonarchie]] en t [[Austro-Hongaarse Riek]]. Noa n [[Eersten Wearldoorlog]] wör t de heuwdstad van [[Tsjechoslowakije]]. De stad har nen belangriekn plek in de [[Reformasie]], n [[Dartigjoarigen Oorlog]], in de beaide wearldoorleuge en in de noa-oorlogse [[Kommunisme|Kommunistiese]] tied.