Verskil tüsken versys van "Et Bildt"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 19:
webstee = [http://www.hetbildt.nl www.hetbildt.nl] |
}}
'''Et Bildt''' is een [[gemiente]] en een [[Nederlaand|Nederlaanse]]se laandstreek in de perveensie [[Frieslaand]] mit as heufdplak [[SintSunt AnnaparochieAnneperochie]]. Et telt 10.975 inwoners (per 1 juli 2006, bron: CBS) en leit an de [[Waddenzee]] mit 15,4 km kust.
 
De naeme "Et Bildt" komp van ''opgebild'', wat ''opslibd'' betekent.
Regel 25:
De bodem ([[zeeklei]]) is slim vruchtber, en et gebied leeft van laandbouw; veurnaemelik siepels en [[eerpel|pooteerpels]].
 
''Et Bildt motmoet niet verward wodden mit de [[Utrecht (previnsie)|UtrechtseUtrechse]] gemiente en plak [[De Bilt]].''
 
==Belangriekste plakken==
De gemiente Et Bildt telthet zes officiële dörpen. De NederlaandseNederlaanse naemen bin de officiële. In et pooldergebied van Et Bildt wodt gien [[Freesk|Fries]], mar [[Bildts]] praot. Disse tael is ontstaon deur verminging van de [[Zuud-Hollaand|Zuud-Hollaanse]]se dialekten van de poolderbewoners mit et Fries van de omliggende gebieden. Allend in et dörp Minnertsge, die niet in et pooldergebied leit, en pas sund de [[gemientelike herindieling]] van [[1984]] tot de gemiente Et Bildt beheurt, wodt Fries praot. De gemiente het wel keuzen veur twietaelige plaknaemborden, mar onder de NederlaandseNederlaanse naeme van de poolderdörpen staot de Bildtse vertaeling vermeld in plaets van de Friese.
 
===Dörpen===