Verskil tüsken versys van "Riesn-Hooltn"

10 bytes verwijderd ,  9 jaar geleden
→‎Geografie: de gerefformeerdn zeent nit de grötste groep, wal de bekeandste.
(→‎Geografie: Riessen is gin doarp)
(→‎Geografie: de gerefformeerdn zeent nit de grötste groep, wal de bekeandste.)
Riesn-Hooltn ligt deels in [[Tweante]] en deels in [[Sallaand]]. [[Hooltn]] ligt van ooldsher in Sallaand en [[Riesn]] in Tweante. In [[2001]] wördn de gemeentn Hooltn en Riesn bie mekoar edoan tot de gemeente met n woarknaam ''Riesn''. Op [[15 meert]] [[2003]] wör n naam veraanderd in Riesn-Hooltn. Op 30 juni 2008 har t 36.739 inwonners (bron: CBS) op n öppervlakte van 94,40 [[vierkaante kilemeter|km²]]. De vuurmoalige gemeente Hooltn was wat t öppervlakte angeet ongevear dree moal zo groot as Riesn, mear wat inwonnerantal angeet dree moal zo kleain. De gemeente Riesn-Hooltn is deel van de [[plusregio]] [[Regio Tweante]].
 
In Riesn zitt tientaln koarkn, koarkjes en krek zovölle denominaties, van vuurnamelik orthodox-gerefformeerdeprotestaantse leu. De SGP-anhang is dr van oldsher vriej groot.
De bevolking van Hooltn doarentegen is - wat koarksheaid angeet - meender orthodox. De saamnvoeging van disse twee plaatsn gung dan ok neet zonder enige slag of stoot. De inwonners van zowel Hooltn as van Riesn warn teegn de fusie.
 
11.705

bewarkingen