Verskil tüsken versys van "Vasseveld"

467 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
K (r2.7.1) (bot derbie: ca:Varsseveld)
Geen bewerkingssamenvatting
'''Vasseveld''' ([[Nederlaands|Nederlands]]: ''Varsseveld'') is een darp in de gemeente [[Olde Iesselstreek]] in de previnsie [[Gelderland]] in Nederland.
 
Vasseveld hef bi-jnao 5800 inwoners en huusvesthuusvestte tot en met 2008 in het vroggere gemeentehuus van [[Wisch]] het bestuurscentrum van gemeente Olde Iesselstreek. Vandaag an den dag is doar ut kantoor van [[Sensire]] in evestigd. Vasseveld hef met de Van Pallandthal een moderne sporthal met binnenbad en veurzieningen veur butensport. Vasseveld hef völ industriële warkgeleagenheid, veural op industrieterrein Hofskamp-Oost aan de [[N318]] (afslag Twente Route noar [[Aalten]]).
 
In het centrum van Vasseveld bunt korts woningen, met winkelruumte op de begaone grond ebouwd. Deur anpassingen aan de [[bekke]] de [[Boaven-Slinge]] is een ecologische verbindingszone emaakt waarlangswoarlangs dieren kunt verhuzen.
 
Vasseveld hef een internationale repetasie op het gebied van peerdensport en- fokkeri-j. Vasseveld hef goeie veurzieningen: een moderne sporthal/zwembad: de Van Pallandthal, de [[bibliotheek]], het archief, het zörgcentrum "Den Es" en de "Bettekamp" en sociaal-cultureel centrum de Kwaksmölle. Sinds 2011 steet in ut centrum van Vasseveld ut [[Kulturhus]] "Het Borchuus".
 
Op de lieste van Vasseveldse bezeensweerdegheden stoat onder meer de Hervörmde Karke of Laurentiuskarke, mölle de Engel en het Hofshuus, een originele saksiese boerderi-je dee in de jaoren '90 [[rieksmonument]] is ewodden en daornao deur vri-jwillegers helemaol in de olde staot is restaureerd. In 2011 is noast het Hofshuus de Gesinkschure ebouwd. Een noar old veurbeeld bouwde Saksische veldschure. In de Gesinkschure wordt de museumstukken van het Hofshuus in het vervolg op eslagen, umdat in disse schure de lucht geklimatiseerd is.
 
De wekkelekse markte wöd eholden op vri-jdagmeddag en -aovend op et Kerkplein.
* Vassevelds Volksfeest (darde weekend van augustus)
* Koetsentocht en Monicadag (juli)
* Kramprun (september)
* Achterhoeks Wielerspektakel (december)
 
== Bekende Vassevelders ==
450

bewarkingen