Verskil tüsken versys van "Ni'je Testement"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MerlIwBot (Oaverleg | bydragen)
K bot deraof: ku:Încîl (strongly connected to nds-nl:Biebel)
Nickg19 (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
 
Et Ni'je Testement beschrieft daoden en woorden van [[Jezus Christus|Jezus]] die neffens et kristendom en et Ni'je Testement de [[Messias]] en de stichter van et [[christendom|kristendom]] is. Veerder staon de vrogge geschiedenis van de eerste kristelike gemienschoppen en de leer en de prediking van de [[apostel]]s d'r-in beschreven. Et Ni'je Testement vormt daormit de veurnaemste grond van et [[christendom|kristelik geleuf]]. Binnen dat geleuf wodt behalve de Biebeltekst van het [[Oolde Testement]] ok die van et Ni'je Testement as ''et Woord van [[God]]'' beschouwd.
{{Dialekt|stl}}
 
Ma d'r bint ok in 1948 teksen evun', te [[Nag Hammadi]], die ok uut 't vrogge christendom dateert, de zo enuum' Gnostiese geschriften. Dit bint veule boeken die rond 400 nao christus in 'n kruukies bint estopt deur monniken, umdet disse boeken verbeuden wedden (en zulfs de belieders vervölgt) deur de orthodoxie van die tied. De merendeel van boekies bint toe eschree'm an de [[gnostiek]], 't Gnosticisme. Wulk waar 'n vrogge chriselike stroming, en naos 't [[katholicisme]] miest beleden.
 
Ien van 't bekendse, en in disse tied 't miest elezen, van die aole over-eleverde en verbeuden evangelies is 't [[Evangelie van Tomas]].
 
[[Kattegerie:Stellingwarfs artikel]]