Verskil tüsken versys van "Lied van de parel"

3 bytes verwijderd ,  8 jaar geleden
(Nieje zied: 'Ut '''Lied van de paorel''' is 'n meer as twieduizend jaor old gedichte. 't Is te vinnen in 't apocriefe Haandelingen van Thomas. Van oorsprung is 't waorschienlijk een volksve...')
 
 
==De tekste==
''Toen 'k nog 'n kleen jonk ware, wonen ik in 't paleis van 't koninkriek van mien va, waor de overvloed en de pracht van mien opvouders mi'j verheugen. Vanuut 't oosten, oons vaderlaand zönden mien olders mi'j op pad, veurzien van etten veur de weg. Uut de overvloed van oons schatkaomer wed 'n last veur mi'j emaakt, groot was denne, maor ok licht, zode-k 'm allene kon dragen.
''
Toen 'k nog 'n kleen jonk ware, wonen ik in 't paleis van 't koninkriek van mien va, waor de overvloed en de pracht van mien opvouders mi'j verheugen. Vanuut 't oosten, oons vaderlaand zönden mien olders mi'j op pad, veurzien van etten veur de weg. Uut de overvloed van oons schatkaomer wed 'n last veur mi'j emaakt, groot was denne, maor ok licht, zode-k 'm allene kon dragen.
Gold uut 't laand Gilan en zilver uut 't grote Ganzak, chalcedon uut India en opalen uut 't laand Kashan. Zi'j omgordden mi'j met adamant, det zölfs iezer kan brekken, en zi'j namen de mantel der glorie van mi'j of, die zi'j in hun liefde veur mi'j hadden emaakt, ok de purperen mantel, die waar emaakt naor mien figuur. Daornao sleuten zi'j 'n overienkomst met mi'j en griften die in mien hatte, opdet zi'j nie vergetten zol wödden: ''Weneer ie naor beneden gaot, naor Egypte, breng dan de iene paorel met terugge, liggend in de zee, die de luud-aodemende drääk umringt, dan zul ie de mantel der glorie opni'j antrekken en ok de purperen mantel die daortoe beheurt, en saomen met oen breur, oons twiede, oons koninkriek bearven.''
Ik verleut 't oosten en daolden of, tezaomen met twie gidsen, want de weg waar muuilik en vol gevaoren, en 'k waar nog te jong umme allene te kunnen gaon. Ik passeren de greenzen van Maishan, 't haandelscentrum van de koopluu van 't oosten, arriveren in 't laand Babel en betrad de muren van Sarbug.
''Ik beheur töt de muudigste der dienaren, 't waar umme die reden de-k opgreuiden met de Va. Ok bemarkten ik bi'j mi'jzölf det mien gestalte metgreuiden met zien warken.''
Met koninklijke bewegingen beweug e naor mi'j toe, zich uut de haanden van de brenger haostend, ok bi'j bi'j ontsprung de liefde umme 'm töt mi'j te nemmen, naor 'm toe te gaon umme 'm te ontvangen. Ik strekten mi'j naor 'm uut en ontvung 'm, met de schoonheid van zien kleuren we-k umkleed.
Bekleed met zien straolend-kleurige mantel steug ik op naor de poort van de begroeting en verering. Ik boog mien kop ter ere van de straolende va die 'm naor mi'j toe ezunden hadde, wiens bevel ik hadde gehoorzaamd, in die zich hield an zien belofte an mi'j. Bi'j de poorte van zien dienaren, mengde ik mi'j onder zien prinsen. Hi'j verheugden zich over mi'j en ontvung mi'j, en zo waar 'k met 'm in 't koninkriek, waor alle dienaren zien lof zungen. Hi'j beleufden mi'j de-k saomen met 'm naor de poorte van de koning der koningen zol gaon, en de-w bekleed met mien gift en met mien paorel saomen veur de koning zollen verschienen. ''
2.186

bewerkingen