Verskil tüsken versys van "Jezus Christus"

44 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
K
(ummezet in t Putters en wat tekste derbie edaon)
In disse dokumenten staon de heufdzienswieze van christenen over Jezus, en daormee oek zien goddelikheid, minselikheid, en leven op [[eerde]]. Over t algemeen, geleuven de meeste christenen dat Jezus de Jonge van God is en de Verlosser. In t Nieje Testament zeit Jezus dat Hie de Jonge van God is deur God zien vaoder te neumen. Mar niet alle christenen bin t mit alle punten eens, en der hen altied wel grote en kleine verschillen in eweest.
 
Christenen zien Jezus as de Verlosser en geleuven dat deur zien dood en zien opstanding, minsen kunnen herenigd kunnen worren mit God en daormee [[verzoeningsleer|verzoening]] ebeujen worren, en de belofte van t eeuwige leven.
 
De meeste christenen geleuven dat Jezus beie n mins en de Jonge van God was. Mar daorum de aord van Jezus het nog wel wat armoe umarmeu eweest, zo he'j de christenen die in de [[Drie-eenheid]] geleuven (dit wil zegen: Jesus as mins, as inkarnasie van God en as Jonge van God.), Christenenmar je hen oek christenen die niet in de Drie-eenheid geleuven, zulie houwen der eigen niet an de [[eukumeniese konsilies]] en vienen dat der eigen interpretasies van de Biebel veur de christelike geleufsbeliedenis gaon.
 
Christenen geleuven over t algemeen dat Jezus, deurdat Hie oek mins was, de zelfde soort zeert en verleidingen deurstaon het as de gewone mins, toch zondigde die niet, en overwun de dood nao zien krusiging mit zien wederopstanding. Volgens de Biebel, het God hum op-ewekt uut de dood. Hie is naor de [[hemelvaortsdag|hemel op-estegen]], um an de "rechterhand van God te zitten," en hie zal weerumkommen naor de eerde veur t [[Leste oordeel]] en de t koninkriek van God op eerde vestigen.