Verskil tüsken versys van "Dinsper"

99 bytes toegevoegd ,  8 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
K (Wiezigingen deur Woolters hersteld tot de versie nao de leste wieziging deur 31.151.32.31)
Samen met t darp [[Zoerik]] ([[Duuts]]: ''Suderwick'') in Duutsland vormt Dinsper in feite één darp. Op de Anholtseweg, Healweg en Keuperstraot ligt de landsgrenze. Zudelek van disse straoten is Duutsland en noordelek Nederland. In de [[1e wereldoorlog]] wodden disse straoten deur een hek in twee-en esplitst, zodat Duutse vluchtelingen het neutrale Nederlandse Dinsper niet in konnen. Vrogger is der in Dinsper völle esmokkeld. Een beeldengroep van een [[smokkelaar]] en een [[kommies]] op de grenze herinnert daor no nog an.
 
Tegenswoordigs is met de komst van de [[Europese Unie]] vri-je handel meugelek tussen de lidstaten. De Dinspersen gaot benzine tanken an de aoverkante van de straote en de Zoeriksen koopt eure koffie an de Nederlandse kante. In beide darpen wordt t zelfde dialekt epraot: [[achterhooks]] met een bitjen Duuts accent. Een bekend sprekwoord in den [[Achterhook]] is dan ok: ''"In Dinxpèr is allès annès, de sukèr te zute en de zalt te zalte"''. De leu oet Dinsper wordde voak geploagt umdat zie vulgens de legende's hele doagen biet'n plukken.
 
De vri-jwillige brandweer en de politie van beide darpen warkt heel nauw samen. T politiebureau an de Raodhuusstraote hef dan ok de woorden "Politie" en "Polizei" met de bi-jbeheurende emblemen van de Nederlandse en Duutse politie op den lufel staon. Agenten uut beide landen warkt in dit buro.
Anonyme gebruker