Verskil tüsken versys van "Koezedokter"

317 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
[[Image:Dental surgery aboard USS Eisenhower, January 1990.JPEG|thumb|250px|De koezedokter]]
Een '''koezedokter''' (ofwodt bi'jtieden ok wel een ''taandarts'' nuumd) is een medicusmedikus die him bezighoolt mit de [[taandhielkunde]] en disse in zien volle omvang mag uutoefenen.
 
Naost koezedokters bin de aandere beroepen in de mondzurg o.a. de [[taandartsassistent]], [[mondhygiënist]], [[taandprothetikus]], [[taandtechnikus]] en [[praktiekbeheerder]].
Koezedokters volgen een [[universiteit|universitaire]] opleiding. Disse opleiding het een studieduur van 5 jaor (per 2007 6 jaor) en kan volgd wodden an de universiteiten van:
 
Koezedokters volgen een [[universiteit|universitaire]] opleiding. Disse opleiding het een studieduur van 5 jaor (pervanof [[2007]] 6 jaor) en kan volgd wodden an de universiteiten van:
''in Nederlaand:''
 
''in===In Nederlaand:''===
* [[Amsterdam]] (acta) een saemenwarkingsverbaand tussen ''Universiteit van Amsterdam'' en ''Vrije Universiteit Amsterdam'')
* [[Grunnen (stad)|Grunningen]] (''RuG'')
* [[Nijmegen]] (''RU'')
 
''in===In België:''===
* [[Gent]] (''Universiteit Gent'')
* [[Leuven]] (''Katholieke Universiteit Leuven'')
 
==Trivia==
Veul meensken hebben een 'koezedokterfobie', dit hoolt in dat ze bange bin om naor de koezedokter te gaon. Tegenwoordig bruukt een koezedokter - as de patiënt dit wil - meerstal een [[injektie]] om de [[koeze]] te verdoven bi'j een pienlike behaandeling.
 
==Uutgaonde verwiezings==
==Externe verwiezingen==
* [http://www.acta.nl/ ACTA]
* [http://www.tandartsplein.nl/ TandartsPlein]