Verskil tüsken versys van "Blokziel"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Thijs!bot (Oaverleg | bydragen)
K robot Erbij: en:Blokzijl
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Blokziel''' is een stadtienstattien in de [[Kop van Overiessel]] en maekt sund de gemientelike herindieling van [[1 jannewaori]] [[2001]] diel uut van de gemiente [[Stienwiekerlaand]]. Et stadtienstattien dankt heur naeme an een verstarkte sluus, de Blokziel. Blokziel telt zoe'n 1300 inwoners.
 
Blokziel het een eigen [[haeven]] veur de plezierveert en een [[sluus]]. Ok grotere rondveertenboten doen regelmatig Blokziel an as tussenstop. Op de [[kade]] staot een oold [[kanonkenon]], waorbi'j [[toerisme|toeristen]] mekeer graeg op de foto zetten.
 
==Geschiedenis==
In de [[15e eeuw|15de ieuw]] wodde der al over "Blocksyl" praot. In [[1581]] wodde et stadtienstattien verstarkt. Rond [[1600]] kreeg Blokziel verschillende privelegesveurrechten, zoas et numen van een eigen [[borgemeister]]. Blokziel was een lange tied onder [[Spanje|SpaonsSpaans]] bewiend en in die tied gong et Blokziel veur de wiend. Et stadtienstattien lag an de [[Zujerzee|Zuderzee]] en was een belangriek haandelspunt. Blokziel verkreeg in 1672 [[stadsrechten]].
 
TegenwoordigTegenswoordig is et een toeristisch stadtienstattien.
 
==ExterneUutgaonde verwiezing==
*[http://www.blokzijl.net/ Blokzijl.net]