Verskil tüsken versys van "Basgitaar"

1 byte toegevoegd ,  8 jaar geleden
K
Bot: automatiese tekste vervöngen (-],[ +], [)
K (Bot: automatiese tekste vervöngen (-],[ +], [))
snoaren köant van verskeaidene groondstoffen emaakt wean. Vuur ellektriese basgitaren met magnetiese ellemeanten mutten ze van magnetiseerboar [[metaal]] wean. Vuural [[roestvrie stoal]] en [[nikkel]] wordt völle gebroekt. Vuur akoestiese basgitoaren köant ook nylon snoaren gebroekt worden. As de snoaren niej (en good) beent hebt ze nen rieken en geliekmoatigen klaank. Umdet de dikte en t gewicht van elk deel van de snoare dan nog geliek is, hef de snoare völle boawentonen en kleenkt dus zuuwer. Met det de snoaren oolder wordt, goat ze ook dofferder kleenken. Dit keump van de ene kaante duurdet de frets kepen in de snoare maakt en dus de trillingen van de hele snoare verstoort, en van de aandere kaante duur smear van stof en van de vingers. t Eerste doo'j niks an, t tweede is te verhelpen duur de snoaren regelmoatig skone te maken. Vearder beent der snoaren te kriegen met ne spesjale loage, woerduur't de snoare länger metgeet. Ne aandere manere is de snoaren oetkokken in ne panne met allesreiniger, loaten weken in braandspiritus. Hierduur wordt de snoaren wier skone en kleenkt wier zowat as niej.
 
Verdreeiing van t geluud met behulp van effekten is oonder basgitaristen nit zo gebroekelik. Gebroekte effekten beent oonder mear [[Chorus]], [[Distortion]], [[Compressor]], [[Equalizer]], [[Enhancer]], [[Limiter]], [[Octavider]], [[Overdrive]], [[Flanger]], [[Sustainer]], [[Envelope filter]], [[Autowah]] en [[Fuzz]]. Ook vuur basgitaren he'j spesjale effektpedalen.
 
De meest aparte oontwikkeling van de leste tientallen joaren is van [[2006]], toew at de [[Line 6 Variax]] basgitaren oetköm. Bie disse basgitaren wörd t geluudssignaal op evöngen en met digitale techniek umme zat noar t ekeuzen model basgitaar. t Mut nog blieken of disse teckniek t op kan nemmen tegen de bestoande basgitaren.
1.641

bewarkingen