Verskil tüsken versys van "Kaïn en Abel"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nickg19 (Oaverleg | bydragen)
Nieje zied: 'Kaïn (Hebreews veur 'speer') en Abel (manks Habel, van 'n Hebreews veur 'aosem' of 'vergaanklikheid') bint in de Tenach, de Biebel en de Koran de twee oaldsn zeuns van Adam en Eva....'
 
Nickg19 (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Kaïn''' (Hebreews veur 'speer') en '''Abel''' (manks Habel, van 'n Hebreews veur 'aosem' of 'vergaanklikheid') bint in de Tenach, de Biebel en de Koran de twee oaldsn zeuns van Adam en Eva. In de Koran wöd eer nie met n name an-eschreevn, maor binn de islam wöd de naamn Habiel en Kabiel gebruukt.
 
==Genesis==
Regel 10:
Nao 't uut de tied kommn van Abel kriegt Adam en Eva nog n zeune, denn zi'j as 'vervanging' van Abel beschouwr. Zi'j nuumt hum Seth. Umdat de genealogieën van Kaïn en Seth stark overeenkomen kwao naamn, is t idee ewest dat Seth messchiene n latere toevoeging an t verhaal is, um te veurkommn dat aaln meansn voolgs Genesis van de broedermoordenaar Kaïn zolln ofstammn. Verder is der de mooglikheid dat de name Seth en Kaïn deur mekare wisseld wöd deur de parallel met n Egyptisn mythe van Seth. De Egyptisn god Seth vermoordt hierin zien breur Osiris.
 
==GeschiedenisseGeschiedenislikn bekieks==
Netgelieke verhaaln komme wi'j ok bi'j aandere volker teengn, waordeur men deankt dat de aole rivaliteit tussn de rundtrekknde veehaolders en de stee-ebunden laangbouwers t fundament vormt veur t verhaal.