Verskil tüsken versys van "Europeeske Uny"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
Volgens t EU-verdrag kan elke Europese staot lid wörren van de EU, op veurwaerde dät alle andere lidstaoten dermet instemmen. Dit prinsipe van unanimiteit wil zeggen dät één van de landen die al lid is de toetreding van n kannidaot-lidstaot kan blokkeren.
 
De kriteria wööran de lidstaoten mutten voldoen staon beskrèvenbeskraeven in de Kriteria van [[Kopenaege]]. Onderdeel van disse kriteria is t volledig aovernemmen van t [[gemeenskapsrecht]].
 
Der bint now vief kannidaot-lidstaoten:
Regel 26:
Van één land ([[Albanië]]) is de anvraoge tot lidmaotskap ontvangen en op [[10 oktober]] [[2012]] deed de Europese Kommissie de anbeveling Albanië de staotus van kannidaot-lidstaot te gaeven. [[Bosnië en Herzegovina]], [[Servië]], [[Montenegro]] en [[Kosovo]] wörren offisieel erkend as meugelike kannidaot-lidstaoten<ref>[http://ec.europa.eu/environment/enlarg/enlargement_en.htm EU: Meugelike kannidaot-lidstaoten]</ref>.
 
[[Massedonië]] is sinds [[17 desember]] [[2005]] n kannidaot-lidstaot van de Europese Unie. Vanwege n konflikt met [[Griekelaand|Griekeland]] overaover de name van t land en de slechte relasie met [[Bulgarije]] gaon onderandelingen niet ärg vlugge.
 
[[Turkije]] onderandelt sinds [[4 oktober]] [[2005]] met de EU aover toetreding. t Seleksieproses is estart op [[20 oktober]] [[2005]]. t Is onbekend wanneer en óf Turkije toe zal trèden tot de Europese Unie. De Unie is naor eigen zeggen veur [[2015]] niet klöör um Turkije op te nemmen. De veurige Franse regering ef n ammendement in de Franse grondwet ezet dät n referendum neudig is as Turkije toetred. Maer de Europese regelgeving stiet dit niet toe, en de Franse regering die der now zit ef an-egaeven dät ze t niet ärg vinnen as Turkije eventueel zol toetrèden.