Verskil tüsken versys van "Diermen"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
NaegelBot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: automatiese tekste vervöngen (-Kattegerie: +Kategorie:)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Diermen''' is eenn plattelansgebiedplattelandsgebied in de gemeente [[Putten]], an de oostkant van de previnsiaoleprovinsiaole weg tussen [[Putten]] en [[Niekark]].
 
Grotendeels bestaot dit buurtschap uut veeteelt en akkerbouw. 't Is eenn vrie open gebied deursnejen deur de [[A28]]. Veul boeren in ditdisse buurtschap weidenlaoten d'rder vee, 'thier echte fokken op stal vient niet plaotsgrezen. Oek vunha'j in veiret vere vroggere tiejenvlejen [[tebaktabak]]steelt plaots in ditdisse buurtschap.
 
In [[1918]] het de buurtschap deur overstroming van de [[Zujerzee]] beheurlijkbeheurlik oender waoter estaon. De invleud van 't zout is grotendeels vort-egaonvortegaon deur 't planten van riet en laoter weer verbranden dervan. Oek de [[adel]] het dujelijkdudelik zien invleud op dit gebied ehad, te neumen is de femiliefamilie van Haersma de With. eenn Antal boerderiejen bin oek altied pachtboerderiejen van disse femiliefamilie ewesteweest en ebleven.
 
Midden in de buurtschap staot an de Oldenaller Allee 't [[kasteel|slot]] Oldenaller mit zien schitterende [[bos|bebossing]], waor iezig veul [[voegel]]soorten te vienen binzitten. Hier is ku't meugelijk um fraoiej voettochtenarg temooi makenwandelen.
 
{{Putten}}
{{Dialekt|wvel|Putten|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze}}
 
[[Kategorie:West-Veluws_artikelPlaose in Gelderlaand]]
[[Kategorie:Veluwe]]