Verskil tüsken versys van "Bertrand Russell"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
iw-->wikidata
Xqbot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: hr:Bertrand Russell is n etalazie-artikel; kosmetiese wiezigingen
Regel 4:
As schriever hef e de filesofie populariseerd en commentaoren eschreven over völle onderwarpen. Hi'j vervolgen 'n familietraditie van politiek activisme, waar 'n promenent anti-oorlog activist en propageerde de vri'je haandel met anti-imperialistiese naties.
 
== Leemsloop ==
Russell was van [[adel|aodelijke ofstamming]] en hi'j kreeg onderwies van privéleraren. In zien pubertied was e vake arnstig [[depressie (psychologie)|depressief]]. Geboren in de hoogtijdagen van 't Britse Riek, störf e bi'jna 'n eeuwe later an [[influenza]], toen dat riek inmiddels waar uutiene-vallen. Met zien dood verleur de wèreld iene van zien bekendste intellectuelen en zien morele autoriteit löt een blievende indrok nao. As politiek activist was Russell een fervent veurstaander van karnwapenontmanteling en een uut-espreuken criticus van de [[Vietnamoorlog]].
 
In 1940 ontving e al de [[Faraday Medal]]. In 1950 werd Russell onderscheiden met de Nobelpries voor literatuur, as erkenning veur zien veulziedig schrieverschap, woarmet e een significante bi'jdrage eleverd had an 't meenslijk welzijn en 't vri'jzinnig deenken.
 
== Filesofie en wiskunde ==
Russell waar iene van de invloedriekse filesofen van de 20e eeuwe. Hi'j schreef völle boeken over logica en heuld zich onder aander bezig met 't onderzuuk naor de grondslagen van de wiskunde. Iene van zien veurnaamste warken is de [[Principia Mathematica]] dat hi'j saomen met [[Alfred North Whitehead]] schreef.
 
Regel 26:
[[Kategorie:Wiskundige]]
[[Kategorie:Historikus]]
 
{{Link FA|hr}}