Verskil tüsken versys van "Europeeske Uny"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Xqbot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: tr:Avrupa Birliği is n etalazie-artikel; kosmetiese wiezigingen
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
Regel 21:
* [[Servië]]
* [[Turkije]]
* [[Albanië]]
 
<sup>1</sup> Op 13 juni 2013, liet de Ieslandse minister van butenlandse zaken [[Gunnar Bragi Sveinsson]] an de Europese Kommissie weten dät de ni'je regering de onderandelingen "uut wol stellen".<ref>[http://euobserver.com/political/120501 Euobserver.com: "Iceland's EU bid is over, commission told"]</ref>
 
Van één land ([[Albanië]]) is de anvraoge tot lidmaotskap ontvangen en op [[10 oktober]] [[2012]] deed de Europese Kommissie de anbeveling Albanië de staotus van kannidaot-lidstaot te gaeven. In 2014 hef het laand dee staotus ok ekregen . [[Bosnië en Herzegovina]], [[Servië]], [[Montenegro]] en [[Kosovo]] wörren offisieel erkend as meugelike kannidaot-lidstaoten<ref>[http://ec.europa.eu/environment/enlarg/enlargement_en.htm EU: Meugelike kannidaot-lidstaoten]</ref>.
 
[[Massedonië]] is sinds [[17 desember]] [[2005]] n kannidaot-lidstaot van de Europese Unie. Vanwege n konflikt met [[Griekelaand|Griekeland]] aover de name van t land en de slechte relasie met [[Bulgarije]] gaon onderandelingen niet ärg vlugge.