Verskil tüsken versys van "Molukken"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Regel 40:
 
De meeste eiländkes hebt dikke bossen en bint slim beargachtig. De Tanimbar-eilannen bint dreug en heuwelachtig, terwiel as de Aru-eilannen vlak en nat bint. De heugste bearg is de [[Binaya]] (3027 m) op Seram. Wat eilannen, zo as Ternate (1721 m) en de [[TNS-eilannen]], bint [[vulkaan|vulkanen]] dee as oet de zee kömmen bint. De döarpkes doarop ligt veural roond de kusten. Der bint de leste 500 joar 70 slimme oetbörstingen west. [[Eardbewing|Eardbewingen]] gef et regelmoatig.
 
== Klimaat ==
De middelste en zudelike Molukken kriegt tuske [[oktober]] en [[Meert|meart]] de dreuge monsoen en tuske [[mei]] en [[augustus]] et natte. Dit is et umkeerde van de rest van Indonesië. In de dreuge monsoen is et deur mekaar 30 °C en in de reagentied op zin meest deursnee 23 °C. De Noord-Molukken doot met Indonesië met wat klimaat angeet. Iedere eilandgroep hef eagene klimaateagenskoppen. De gröttere eilannen hebt vaak dreugere leeglannen an de kuste en nattere bearglannen.
 
== Ekonomie ==
Op de eilannen doot ze völle boeren met [[kroedneagel]], [[nötmuskaat]], [[kakao]], [[koffie]] en vruchten. Visken doot ze ok völ, mer veural roond [[Halmahera]] en [[Bacan]]. De [[Aru-eilannen]] mut et hebben van [[pearl|pearls]] en [[Seram]] dut met [[kreeft|kreeften]]. De gröttere eilannen doot an hoaltbouw, Seram leawert völ [[iezerhoalt]]. Buru dut met [[teak]] en [[ebbenhoalt]].