Verskil tüsken versys van "Colorado"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K dv derbie
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
K ~kat, en ne kleine verdudeliking
Regel 19:
'''Colorado''' is nen stoat in de [[Verenigde Stoaten]] van Amerika. Et beslöt et grötste deel van de [[Rocky Mountains]], et noordoostelike deel van de [[Coloradoplate]] en et westelike deel van de [[Great Plains]]. Et is den achtstegrötsten stoat wat oppervlakte angeet. In [[2014]] wonden der ongevear 5.355.866 leu in Colorado.
 
Den stoat is neumd noar de [[Colorado (rivier)|Coloradorivier]]. Den daankt zinn naam an de [[Conquistadores|Spaanse verkenners]], dee as den rivier de ''Río Colorado'' (ekleurde rivier) neumden vanweage et rossige zilt wat oet de baargen metköm. Et gebeed Colorado wör in etekend op de kaarte op den [[28 febrewaori|28sten februwoari]] [[1861]] en wör op den [[1 augustus|eersten augustus]] van [[1876]] as 38sten in de [[Verenigde Stoaten]] op enömmen. Colorado hef as bienaam de ''Centennial'' state, umdet et 100 joar noa de [[Amerikaanse verkloaring van onofhaankelikheid]] in de verenige op enömmen wör.
 
Colorado hef op et noorden ne greanze met [[Wyoming]], met [[Nebraska]] op et noordoosten, met [[Kansas]] op et oosten, [[Oklahoma]] op et zuudoosten, [[Niej Mexiko]] op et zuden, [[Utah]] op et westen en met [[Arizona]] op et zuudwesten. Den stoat is vuural befaamd um zin ansprekkende, ofwesselende laandskop van baargen, woold, [[hoogvlakte]]s, [[mesa]]'s, [[canyon]]s, platen, [[rivier]]en en [[weuste]]laand.
Regel 28:
 
[[Kategorie: Tweants artikel]]
[[Kategorie: Verenigde StoatnStaoten van Amerika]]