Verskil tüsken versys van "Vosbergenschriefwiese"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''Vosbergenschriefwiese''' is n [[schriefwieze]] uut [[1955]] die bedoeld was um n eenheidsspelling te vormen veur t [[Nedersaksies]] dat espreuken wördt in [[Nederlaand]], [[Duutslaand]] en derbuten.
 
De Vosbergenschriefwiese is op-esteld deur [[Jan Naarding]] en [[Arnold Rakers]] en hef in t tiedschrif [['t Swieniegeltje]] estaon. Ondanks de andacht en alle pogingen um t [[Platduuts]] en t [[Nederlaands Leegsaksisch|NederlaansNederlaands-Nedersaksies]] dichter bie mekaar te brengen is de Vosbergenschriefwiese nooit an-eneumen as algemene [[Leegsaksische orthogroafie|Nedersaksiese orthografie]]. Volgens sommigen was dat umdat der meuilike tekens in stungen, zo as de [[korona]] op de a en u, en de [[umluud]].
 
De Vosbergenschriefwiese mos de greui van t Nedersaksies as kultuurtaal n zetjen in de goeie richtige geven, mer daor bleek op t lest niet genog vraag naor te ween. Naardings dichtbundel ''Dååd en drööm'' (Doad en dreum) verscheen in [[1966]] in de Vosbergenschriefwiese. Hierin stung n stukjen van zien onvoltooiden [[Van den vos Reynaerde|Reinaert-vertaling]] ''Reiner Robaord''.