Verskil tüsken versys van "Heracles Almelo"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D'r mut ja wat beej.
Ook hier wat an epast hier en doar.
Regel 1:
'''Heracles Almelo''' is nen profvootbalklubprof[[vootbal]]klub oet [[Almelo]], op ericht op [[3 mei]] [[1903]] en doarmet ene van de oaldere profvootbalklubs van Nederlaand. Ze spölt in tet [[Polmanstadion]].
 
Heracles weudwör kampioen van Nederland in [[1927]] en [[1941]]. Doarnoa had 'tet nog ne kleaine opleawing midden joarejoaren zesteg, marzestig. noaNoa de degradatiedegradasie in 1966 spölden ze zowat onafebrokenmeestentieds in de [[Eerste Divisie]], tot as ze doar in 2005 kampioen van weudenwörden. In de [[Eredivisie]] deedeu Heracles 'tet völvölle better as de meaistemeeste leu verwachtverwocht harren. Ze hoofden in geneengin eankel joar noakompetisie te spöllen en eainegdeneandigden somsmangs zölfs in de subtop. In 2012 hoaldenhaalden ze de finale van de [[KNVB-bekkerbeker]], in 2016 wonnenwunnen ze de play-offs veur Europees vootbal. HierdoorHierdeur geet de clubklub in 'tet sezoenseizoen 2015/16 veur 'tet eerst [[Europees vootbal]] spöllen.
 
== Naam ==
De klub is eneumd noar nden Grieksen [[haalfgod]] [[Herakles]]. Der bunt leu in Nederlaand dee't nas den name van de klub oetsprekt as HEE-rakles, moar anhangers van de klub, (en ok verslaggevvers as [[Tom Egbers]]) zegt He-RAA-kles. In 't [[Oaldgrieks]] looglea 'tet akseant op de leste lettergreep, met ne [[perispomenè]] (circumflexum): Ἡρακλῆς 'HeraKLÊS'. In Nederland wödtwörd 'tet [[Grieks]] meestentiedmeestentieds volgens de [[Latien]]se dreesyllabenwet oetspreuken. In dat geval zol de platte oetsproakoetsproake met 'tet akseant op nde veurleste lettergreep good wean. De oetsproakoetsproake met de klemtoon an 'tet begin keump woarschienlekwoarschienlik van de Latiense noamname ''Hercules''.
 
{{Begin|twd}}