Verskil tüsken versys van "Lierderholthuus"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Lierderholthuus''' ([[Nederlaands|Nederlaans]]: ''[[Lierderholthuis]]'') is een gehuch in de [[Overiessel]]se gemiente [[Raolte]], in [[Sallaand]]. 't Had in 2007 ongeveer 416 inwoners.
 
Lierderholthuus lig in noordwestelijke richting ongeveer tien kilemeter van Raolte. Noe lig 't in-eklemd tussen de [[Iessel]] an de linkerzied en de [[spoorliende]] [[Zwolle]]-Raolte an de rechterzied. An de overzied van de spoorweg lig <nowiki>[[Heino (Roalte)|Heino]]</nowiki>.
 
Lierderholthuus is egruuid vanuut een schuurkärke op 't ärf Lierderholthuus. Dit ärf hef 't dörp zien naam egeven. De naam Lierderholthuis is te begriepen deur 't in stukken te hakken: ''holt'' betekent laandbezit dät iene in een polder hef. ''Holthuis'' betekent dät iene een huus op 't holt hef, dus op eigen laand. Volgens Van der Linde komt de naam Lierderholthuus van de polder waorop de schuurkärke ebouwd is, namelijk de polder Lierder (dät letterlijk ''leeg'' betekent). ''Lierderholthuis'' betekent dus: een huus op eigen laand, op de polder [[Lierderbroek]].