Verskil tüsken versys van "Wikipedia"

31 bytes verwijderd ,  2 jaar geleden
geen bewarkingssamenvatting
[[Bestaand:Wikipedia-logo-v2.svg|right|200px|t Beelmärk van Wikipedia]]
'''Wikipedia''' is neen projekt van de [[Wikimedia Foundation|Wikimedia-stichting]], die as doel ef um in elke täältaal een volledige en rechtenvri'je [[ensyklopedieencyklopedie]] op tet internet te mäkenmaken. Naost typiese ensyklopedieencyklopedie-artikels he'j op Wikipedia ok informasie die väkevake in verband ebracht wordt mit [[almanak]]ken, spesialistiesespecialistiese tiedskriften en zäkenzaken die in tet ni'js bint. De artikels op de wiki's worden eskreven deur verskillende vri'jwillige auteurs. De naam ''Wikipedia'' is neen samentrekking van ''wiki'' ([[Hawaïaans|Awaïaans]] veur ''vlogge'') en tet Engelse ''encyclo'''pedia'''''.
 
Onder de [[parreplu|pärreplu]] van de Wikimedia-stichting bint verskillende projekten, waorvan Wikipedia tet oldste, bekendste en suksesvolste projekt is. De organisasie Wikipedia zit in [[Florida]], [[Verienigde Staoten van Amerika|Amerika]] en ef gien winstoogmärk. Wikipedia is esticht deur [[Jimmy Wales]] en zien medeoprichter [[Larry Sanger]]. In [[2003]] draagden Wales zien rechten op de naam Wikipedia, de webstee zelf en de servers waorop ze dreiden, over an de Wikimedia-stichting. Disse stichting ef Wales op-ericht um veur neen lange tied tet be-old en de värdere ontwikkeling van Wikipedia meugelik te mäkenmaken. De stichting laeftleaft zwatzowat alleend mär van giften en ef neen kleine onderd betaolde medewärkers in dienst. Mär Wikipedia zelf wordt deur vri'jwilligers beheerd en eskreven.
 
Umdät de artikels deur elke bezuker bewärkt kunnen worden, gef Wikipedia gien garansie dät de artikels ok daodwärkelik goed eskreven bint. Vandalisme is väkevake neen probleem, veural bi'j de wat grotere Wikipedia's.
 
tEt Wikipedia-projekt is begunnen op [[15 jannewaori]] [[2001]], mär bestun toe alleend nog mär in tet [[Engels]]. De eerste anderstäligeanderstalige versie was in tet [[Frans]], en begun op [[23 meert]] [[2001]]. De [[Nedersaksiese Wikipedia|Nedersaksiese versie van Wikipedia]] is begunnen op [[23 meert]] [[2006]] en ef noe {{NUMBEROFARTICLES}} artikels. tEt Internetadresinternetadres van de Nedersaksiese Wikipedia is http://nds-nl.wikipedia.org/. De [[Engels]]e versie is tet grootst en ef roem 3.500.000 artikels. In totaal waren der in [[15 jannewaori]] [[2011]] meer as 17 miljoen artikels te vinden op iel Wikipedia in 278 verskillende tälentalen en streektälenstreektalen. En het is in woudland in etuland
 
== Zie ok ==