Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Gao uut van goeie wil"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
NaegelBot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: automatiese tekste vervöngen (-Kattegerie: +Kategorie:)
Bitbotje (Oaverleg | bydragen)
K →‎top: linkfix veur hernömde naamruumte, replaced: vandalismevandalisme using AWB
Regel 1:
{{notendop|Goa er vanuut dat medegebrukers er zint om te helpen en niet om Wikipedie kapot te moaken.}}
'''Uutgoan van goede wil''' van meinsen is 'n fundamenteel beginsel op [[Wikipedie]]. In principe mag iedereen mitwarken an dit project. Doarbie goan we d'r van uut dat de gebrukers goede bedoelingen hebt. Als mensen allennig mit slechte bedoelingen mitwarken zol Wikipedie faal'n.
In de praktiek betekent dit dat fouten niet noodzaakliekerwies [[WikipedieWikipedia:vandalisme|vandalisme]] zint. Aj fouten ziet dreeje ze dan niet zomoar troch of noeme ze niet ''vandalisme''. Hol bij meningsverschillen in 't achterhoofd dat oen 'tegenstaander' net als ie denkt ut project vooruut te brengen. Gebruuk overlegpagina's om oen redenering te verduudelieken en loat aandern dat ook doen. Probeer te voorkomen dat problemen escaleert.
 
Neie [[Wikipedia:Wikipedianen|Wikipedianen]] hebben voak nog gien besef voan de gemienschap woarin zie terechgekomen zint. Ook Wikipedianen die al langer mitwarken waar ooit onervaren. Denk doaran, zeker mit neikommers is ut belangriek om d'r van uut te goan dat ze ut goed met Wikipedie voor hebt. Wies die neikommers op de anwezige richtlienen en leg ze uut woat ze verkeerd doen.