Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Spelling"

417 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
geen bewarkingssamenvatting
OpUp disse ziedsyde vie'jvind jy de '''spellingsrichtlienenspellingsrichtlynen veurvöär de verschillendeverskillende [[NedersaksiesNedersaksisch|neadersassiske]]e tongvallentungvallen'''. De meestemeyste daorvandårvan hebbenhebbet giengeen officiëleofficiele spellingsregels, mermär der binbinnet overaloaveral zowatsowat wel spellingskommissiesspellingskommissys diedee een schriefwiezeskryvwyse uutebröchtuutbröcht hebbenhebbet.
 
==Systeemteksten van Wikipedia==
De systeemteksten van {{SITENAME}} binnet skreaven in een tüskenversy van de neadersassiske dialekten uut Neaderland, een soort neutrale variant üm te vöärkummen dat et eyne dialekt minder good verteagenwoordigd is as de andere. De skryvwyse dee dårvöär gebruked is, hit de [[Nysassiske Skryvwyse]]. Nåst de systeemteksten is ouk et vöärblad in disse tüskenversy skreaven. Een deyl van de systeemteksten binnet noch in de [[Wikipedia:Algemene Nedersaksiese Schriefwieze|Algemene Nedersaksische Schriefwieze]] (ANS) skreaven en müt noch oaversetted wörden.
De systeemteksten van {{SITENAME}} bin eschreven in et West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de [[Wikipedia:Algemene Nedersaksiese Schriefwieze|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS)]]. Naost de systeemteksten is oek et veurblad in et West-Veluws (in de [[Nysassiske Skryvwyse]] (NSS)). Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as et kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van et Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld grotendeels in et [[Tweants|Twents]].
 
A'jAs watjy te klagenvrågen of te vragenupmarkingen hebbenhebbet, kom dan effengerüst langes bieby [[Wikipedia:Praothoek|de praothoekpråthook]].
 
==SchriefwiezeSkryvwyse==
De '''[[Nysassiske Skryvwyse]]''' (NSS) of de '''[[Algemene NedersaksieseNedersaksische Schriefwieze]]''' (ANS) binbinnet onzeunse veurkeursschriefwiezenvöärköärsskryvwysen. De NSS en ANS wörden onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur et schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur et beneumen van onze kategorieën, in mallen, en gao zo mer deur.
*De NSS is een intersassiske skryvwyse dee de dialekten van Neaderland en Düütskland nåder tot mekare brengt en verskillen ouk optisk verkleint, et is baseerd up middelsassiske skryvtraditys.
*De ANS is baseerd up neaderlandske skryvtraditys en anpasd an et neadersassisk, et is een oaverkupelende skryvwyse vöär de neadersassiske dialekten uut Neaderland.
Disse twey skryvwysen wördet under andere in de systeemteksten gebruked, vöär et skryven van neadersassiske artikels en teksten, vöär et benömen van unse kategoryen, in mallen, en gå so mär döär.
 
In de tabel hieronderhyrunder vie'jvind jy een overzichtoaversicht van aandereandere toståne skryvwyses up toe-estaonedisse schriefwiezeswiki.
 
{{Uutklappen|
|titel=AandereAndere schriefwiezesskryvwyses
|kleur=gainsboro
|inhoud=Hieronder steet een lieste mit Nedersaksiese tongvallen en aandere toe-estaone schriefwiezes.
}}
 
==ZieSee oekouk==
*[[Leegsaksische orthogroafie]]
*[[Wikipedia:Overleg over spelling]]