Verskil tüsken versys van "Duo Karst"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
NaegelBot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: automatiese tekste vervöngen (-Kattegerie: +Kategorie:)
Aoverlieden van Jannie Karst (2018) enuumd, mit bron
 
Regel 1:
'''Duo Karst''' iswas een in 1981 op-ericht zangduo uut de [[Nederlaand|Nederlaanse]] [[pervincie]] [[Drenthe]], det bestietbestund uut Jannie Karst-Dubbelboer ([[Emmen]], [[1941]] - Emmen, [[2018]]) en heur zeun René Karst ([['t Ogeveine]], [[1966]]). Zi'j skrifschreef teksten en zingtzung; hi'j speultspeulde gitaar en piano en componeertcomponeerde de meziek. Ze zingtzungen in de [[Zuud-Drèents]]e [[streektaal]] en in 't [[Nederlaans]].
 
In 1983 begundenbegunde 't duo mit de Drentse Aovend, daoras veule Drèentse artiesten an mitwarkten. Ok in de maande mit een bulte artiesten deuden ze vanof 1990 op 't Ogeveine 't evenement Kerst met Karst, mit liedties, vertellegies en gedichten. Bi'j de 75ste verjaordag van de Drèentse dichter [[Roel Reijntjes]] in 1998 hef 't duo gedichten van hum op meziek ezet en op cd uut-ebrochtuutebracht onder de titel ''De dichter en de oel''.
 
Jannie Karst kwaamp op 23 febrewaori 2018 nao een kört ziekbed op 76-jaorige leeftied uut de tied.
 
De femilie Karst hef heur eigen opnaomestudio, Dukarec Music Productions.
Regel 40 ⟶ 42:
*''Duo Karst Live'' (2005)
 
==BronBronnen==
*[http://www.streektaalzang.nl/strk/dren/drenkarn.htm Streektaalzang in Nederland]
*[https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/131603/Zangeres-Jannie-Karst-overleden RTV Drenthe aover 't verscheiden van Jannie Karst]
 
==Uutgaonde verwiezing==