Verskil tüsken versys van "Otter"

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Verwysing nå döärverwyssyde repareerd (EuropaEuropa (werelddeel)), met behulp van pop-ups
K Verwysing nå döärverwyssyde repareerd (GrönningnGrunnen (provìnzie)), met behulp van pop-ups
Regel 1:
[[Bestaand: Lutra.lutra.standing.1.jpg|thumb|200px|Nen Otter op de achterste bene]]
 
n '''Otter''' (''Lutra lutra''), ook wal '''Europesen otter''' of '''visotter''' neumd, is dr ene van de [[marters]]oortn, met zwempeute en nen doonkern, dichten, broenen vacht. Disse ottersoort is met ofstaand t meest wiedverspreid, vuural in n groot deel van [[Europa (continent)|Europa]] en [[Azië]].
Regel 45:
* t Kan ook wean at dr otters oet [[Duutslaand]] gewoon oet zikzelf noar Neerlaand komt.
 
Dit leste lik t geval in [[Tweante]] en n [[Achterhook]]. Januwoari [[2012]] was in t niejs at dr in en um de [[Regge]] en de [[Vechte]] bie [[Hankate]] en en de [[Berkel]] spoers en driete van n männeke veundn zeent.<ref>[http://www.landschapoverijssel.nl/home/nieuws/otter-terug-in-de-regge.html Landschapoverijssel.nl - Otter terug in de Regge.] Maakt: 6 januwoari 2012. Bekekn: 15 januwoari 2012</ref> Dr zeent al dree gennerasies in de [[Wieden|Wiedn]] en [[Wearribn]]. Dr zeent in verhoolding völle vröwkes. Dee reaizet nooit echt vear, dus de kaans op verkearsongelukn is kleainder. Ook bie t [[Ketelmear]] en de [[Lindediek]] in Freeslaand hebt ze otters zeen, en ook in [[Grunnen (provìnzie)|Grönningn]].
 
Ze weelt non otters oet goan zetn in de [[Alde Feanen]] in Freeslaand. Doarvuur zöalt foeknviskers nen stop in öare foekn mutn maakn en roond de weagn zal de natuur an epast mutn wordn. Umdet otters völle roondtrekt, hebt otters [[natuurverbeending]]s neudig. Ze kriegnt loopplaankn en pädte oonder brugn duur. Disse vuurzienings mut regelmoatig oonderhooldn wordn, aanders köant ze ze nit mear veendn en gebroekn.
Regel 66:
 
{{Bron|
* [http://www.vriendenvandeotter.nl/ Stichting Vrienden van de Otter - Achtergrondinformatie en video]<!--geraadpleegd op 7 januari 2008-->
* [http://www.staatsbosbeheer.nl/Nieuws%20en%20achtergronden/Dossiers/Otters.aspx Staatsbosbeheer en de terugkeer van de otter]<!--geraadpleegd op 16 maart 2010-->
* [http://www.otter.wur.nl Wageningen UR - Monitoring herintroductie van de otter]<!--geraadpleegd op 7 januari 2008-->